En Kaliteli Markayı Bile Geride Bırakan Lezzet! Sadece 2 Meyve İle En Güzel Ev Yapımı Limonata Tarifi!

En Kaliteli Markayı Bile Geride Bırakan Lezzet! Sadece 2 Meyve İle En Güzel Ev Yapımı Limonata Tarifi!

Böyle limonata tarifi görülmedi! Tadına bakan herkesin hazır zannettiği, enfes bir limonata yapmaya hazır mısınız? Peki ev yapımı limonata nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktalarıyla detaylar haberimizde...

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan limonatayı artık evlerimizde yapmaya hazır mısınız? Vitamin deposu olan limonata aynı zamanda her derde deva olarak biliniyor. Bu tarif sizlerin de vazgeçilmeziniz olacak. Çocuklarınıza her öğünde verebileceğiniz bu enfes limonata tarifimizde yapımı aşamaları oldukça kolay olmasının yanın sıra, malzemeleri de oldukça ekonomik. Sizlerde gönüllerde taht kuracak limonata yapmak istiyorsanız püf noktalarıyla haberimiz sizler için geliyor. İşte detaylar

LİMONATA TARİFİ MALZEMELERİ

1 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
3 litre su

LİMONATA HAZIRLANIŞI

Öncelikle portakalı ve limonu buzluğa koyup donduruyoruz.
1 gün önceden bırakın ve dondurucuda iyice dondurun. Bu işlem limon ve portakal kabuğunun acı tadından kaçınmak için yapılmıştır. Limonata yaparken portakal ve limonu buzluktan çıkarın. Yaklaşık 10 dakika bekleyin. Çokta beklemeyin öyle kendini bırakmasın. 4′ e bölünecek kıvamda olsun yeterli.

1.jpg
Robota portakal ve limonu dilimleyin ve içine koyun. 1 su bardağı şekeri üzerine ilave edin.
Kabuğuyla birlikte olmalı özelliği burada zaten o yüzden dikkat edelim. Robotu çalıştıralım ve ezilene kadar çektirelim. Çok süren bir aşama değil , 1-2 dakika yeterli. Robotunuz yoksa rendeleyip şekerle ovalayabilirsiniz. Hazırladığımız portakal-limon-şeker karışımını 3 litre suya ekliyoruz.
1 tatlı kaşığı limon tuzu ekleyin ve rengin iyice gelmesi için 5 dakika bekleyin. Ara sıra karıştırarak limon tuzu ve şekerin iyice erimesini sağlayın.

2.jpg
Ailem kalabalık yetmez diyorsanız 5 litre su ekleyin ve tabii ki şeker ve limon tuzunu artırın.
Bir kaseye temiz bir tülbent koyalım ve içeceğimiz tanecik kalmayacak şekilde süzelim. Tülbent olması önemlidir. Daha kaliteli markaları geride bırakan bir lezzet.

3.jpg
Tülbentte posa varsa çamaşır sıkar gibi sıkın. En yoğun renk sıkıldığında çıkar. Biraz su ekleyerek sıkabilirsiniz, renk vermeyi bırakana kadar sıkın. Bu tarif tek seferde limon sıkarak yaptığımız limonatadan çok daha kolay ve lezzetli.

LİMONATA PÜF NOKTALARI

Rondo'dan geçirdiğiniz karışımı suya ekledikten sonra ara ara karıştırarak 5 dakika beklemeniz yeterlidir. 5-10 dakikadan uzun süre beklemek acılık verebilir.
Seçeceğiniz limon ve portakalın ince kabuklu olmasına dikkat etmelisiniz. Limon ve portakalın lezzetli ve sulu tadı limonatanın tadını büyük ölçüde etkiler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN