Erik varsa hemen deneyin! Kütür kütür erik turşusu tarifi... Kışın bile taze taze yiyebilirsiniz

Erik varsa hemen deneyin! Kütür kütür erik turşusu tarifi... Kışın bile taze taze yiyebilirsiniz

Anadolu'nun eşsiz mutfak kültüründe, mevsimsel ürünlerin değerlendirildiği turşuların yeri ayrıdır. Bu bağlamda, yaz aylarının gözdesi yeşil eriklerle yapılan erik turşusu, sofralarımıza hem renk hem de lezzet katıyor. Dillere destan bu tarifi araştırdık ve sizinle paylaşıyoruz.

Anadolu’nun kadim lezzetlerinden biri olan erik turşusu, ferahlatıcı tadı ve eşsiz aromasıyla yaz sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Her ne kadar kimilerine göre alışılmadık bir turşu çeşidi olsa da, erik turşusu, damaklarda bıraktığı hafif ekşi ve tatlımsı notalarla kendine hayran bırakıyor. Bu özel turşuyu yapmak için gereken malzemeler ve adımlar ise oldukça basit. Gelin, bu lezzeti birlikte keşfedelim.

MALZEMELER

(Yarım litrelik cam kavanoz için)

Yıkanmış erik
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
1 silme yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
Sıcak su

erik-tursusu-561b052c-909c-4e6a-83b6-6d6f89fe1408.webp

YAPILIŞI

Yıkanmış olan erikleri cam kavanoza koyalım. Üzerine üzüm sirkesini, tuzu, şekeri, limon tuzunu ekleyelim. Son olarak kavanoz dolana kadar üzerine sıcak su koyalım. Kavanozun kapağını sıkıca kapatalım. Bir iki defa ters düz yapıp ters şekilde 1 gece karanlık serin yerde beklettikten sonra buzdolabına kaldırıp 1 hafta muhafaza edip tüketebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN