Esnaf lokantalarının en lezzetli kuru fasulye pişirme yöntemi! Ezilmiyor, kabuklanmıyor… Ağızda lokum gibi dağılan o tarif

Esnaf lokantalarının en lezzetli kuru fasulye pişirme yöntemi! Ezilmiyor, kabuklanmıyor… Ağızda lokum gibi dağılan o tarif

Türk mutfaklarının en sevilen lezzetleri arasında yer alan kuru fasulye pişirmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Ağızda lokum gibi dağılan kuru fasulyenin tüm sırrı bu işlemde yatıyor. Esnaf lokantalarının uyguladığı Bu yöntem ile kuru fasulyeler ne eziliyor ne de kabuklanıyor. İşte en güzel kuru fasulye pişirmek tüyosu…

Türk yemekleri denildiğinde belki de akla ilk gelen lezzetler arasında yer alan kuru fasulye sık sık sofraların baş tacı ediliyor. Birbirinden farklı i lezzete sahip kuru fasulyeler ile yapılan tariflerde damakları şenlendiriyor. Fasulye pişirirken nelere dikkat edilmesi gerektiği de en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. İşte en güzel kuru fasulye pişirmek tüyosu…

KURU FASULYE NASIL PİŞİRİLİR?

1. Önce fasulyeleri ıslatın

Fasulyeleri pişirme işlemine geçmeden önce 8 saat suda bekleterek daha kolay bir şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz. Bu yöntem ile birlikte fasulyelerin sindirim sistemindeki etkisini de azaltmış olacaksınız.

2. Taze, kaliteli malzeme kullanın

Ürün seçiminde kaliteli olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Başta fasulye olmak üzere etinde kaliteli olduğundan emin olduktan sonra lezzetinizi ikiye katlayabilirsiniz.

kuru-fasulye-pisirmek.jpg

3. Pişirme süresine dikkat

Kuru fasulye pişirme işleminde en önemli detay süredir. Fasulyeler yumuşayana kadar dağılmayacak şekilde dikkatlice pişirmeniz gerekiyor. Bu işlem sırasında düşük sıcaklıkta pişirmek kuru fasulyenin lezzetini de ikiye çıkaracaktır.

4. Doğru baharatları kullanın

Fasulye pişirme işleminde kullandığınız baharatlar da lezzeti arttıracaktır. Fasulye pişirirken kimyon, karabiber, tuz kullanılırken baharatları kendinize göre çeşitlendirebilirsiniz.

kuru-fasulye-1.jpg

5. Fasulyeleri piştikten sonra dinlendirin

Fasulyeyi pişirdikten sonra tencerenin kapağını kapatarak lezzetin sabitlenmesi için bir süre dinlendirmeniz gerekiyor. Bu yöntem ile pişirdiğiniz kuru fasulye daha lezzetli olacaktır.

KURU FASULYE TARİFİ

Malzemeler:

500 gr kuru fasulye.

Yarım çay bardağı sıvı yağ.

2 adet orta boy kuru soğan.

1 yemek kaşığı domates salçası.

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber.

2 tatlı kaşığı tuz.

kuru-fasulye.jpg

KURU FASULYE NASIL PİŞİRİLİR?

  • Fasulyelerinizi bir gün önceden yıkayıp ılık suda bekletiniz.
  • Islattınız fasulyeleri düdüklü tencereye koyduktan sonra 20-25 dakika kadar haşlayınız.
  • Bu sırada tencereye yağ koyduktan sonra yemeklik doğranmış soğanları da ekleyip orta ateşte kavurunuz.
  • İçerisinde domates salçası ekledikten sonra tuz ve baharatlarında ekleyip birazcık daha kavurunuz.
  • Süzmüş olduğunuz kuru fasulyeleri tencerenin içerisine ekleyiniz.
  • Bütün lezzetleri harmanladıktan sonra üzerine fasulyelere 2 parmak geçecek kadar su ekleyiniz.
  • 10 dakika kadar pişirdikten sonra ocağın altını kapatıp yemeği dinlendiriniz.
  • Şimdiden herkese afiyet olsun..

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN