Evde Baklava Yapmak Çocuk Oyuncağı! Bu Tarif Sayesinde Ev Baklavası Yapmayan Kalmayacak

Evde Baklava Yapmak Çocuk Oyuncağı! Bu Tarif Sayesinde Ev Baklavası Yapmayan Kalmayacak

Türk mutfağının ev sevilen tatlılarından olan ev baklavası, özellikle bayramların vazgeçilmezi olarak bilinir. Kurban bayramına sayılı günler kalmasıyla beraber ev baklavası yapmak isteyen bir çok kişi internet üzerinden ev baklavası malzemelerini ve nasıl yapılacağını oldukça merak ediyor. Peki ev baklavası nasıl yapılır? Evde kolayca baklava nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

En lezzetli ev baklamasını yapmanın püf noktalarını öğrenmek istermisiniz? Bir çok vatandaş hazır baklava almak yerine evde yapmayı tercih ediyor. Siz de bayram günlerinde sevdiklerinizle bir araya gelerek ev baklavasının tadına doymak istiyorsanız doğru haberimize geldiniz. Dışardan alınan hazır baklavaların yerini asla tutmayan, lezzetiyle herkes mest edecek ev baklavası tarifini paylaşıyoruz.

EV BAKLAVASI MALZEMELERİ

3 yumurta
1 Bardak süt
1 Bardak sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
6 su bardağı un

AÇMAK İÇİN

mısır nişastası

İÇİ İÇİN

kırılmış ceviz ya da fındık

ŞERBETİ İÇİN

5 bardak su
4 bardak şeker
bir kaç damla limon suyu

ÜZERİ İÇİN:

300g tereyağı ya da margarin

EV BAKLAVASI HAZIRLANIŞI

İlk olarak şerbetini hazırlamak için 4 su bardağı şeker tencerenin içine eklenir. Sonra üzerine 5 bardak su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
15 dakika boyunca kaynadıktan sonra içerisine bir kaç damla limon suyu ekleyerek 10 dakika daha kaynatıp altı kapatılır.

haber-ici-1.jpg

Hamurunu hazırlamak için 1 bardak süt, 3 yumurta, 1 bardak sıvıyağ, 1 yemek kaşığı sirke, yarım çay kaşığı tuz yoğurmak için uygun bir kabın içerisine alınır. yavaş yavaş un ilave edilerek karıştırırken 1 paket kabartma tozu eklenir. Hamurumuz toparlanıncaya kadar azar azar un ekleyerek güzelce yoğurma işlemi yapılır.

Sonra hazırladığımız hamuru 30 eşit bezeye bölüyoruz ve 10'arlı olacak şekilde gruplara ayırıyoruz
İlk 10 beze sırayla un serperek yaklaşık 1 karış çapında açıyoruz. Açtığımız bezelerin aralarına bol nişasta serperek üst üste diziyoruz.

haber-ici2.jpg
10. bezeyide açıp üst üste serdikten sona hep birlikte nişasta serpilerek merdane yardımıyla tekrar açılır. Hamur biraz genişledikten sonra arka tarafını çevirerek eşit olacak şekilde büyümesi sağlanır.

Hamur yaklaşık 42 cm çapında olacak ve tepsiye sığacak boyutta açıldıktan sonra ve tepsiye yerleştirilir. Üzerine bolca dövülmüş ceviz içi serpilir.
Diğer 10 bezede tek tek açılarak üst üste dizilir ve her birinin üzerine bol nişasta serpilir.

haber-ici-3.jpg
Tekrar merdane yardımı ile 10 kat yufka tepsi boyutunda açılır. Arasına nişasta serilen yufkalar birbirine yapışmadan hep birlikte açılmış olacaklar.

2. katın üzerine de bolca ceviz serptikten sonra son 10 yufkada benzer şekilde açılır.
En üst kat yufka alınarak tepsiye serilir. Bu şekilde ufak yırtılmalar oluşan en üst kat alındığı için daha güzel görünmesini sağlayacaktır.

Kalan 9 yufkada tepsiye serildikten sonra baklava istenen biçimde dilimlenir. Dilimlenen baklavanın üzerine eritilmiş tereyağının yarısı gezdirilir.

haber-ici4.jpg

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirme işlemi gerçekleştirilir. Daha sonra kalan tereyağı da üzerine gezdirdikten sonra tekrar fırına sürülür.

Üzeri iyice kızarıncaya de kontrollü olarak pişirilir ve fırından çıkan sıcak baklavaya ılımış şerbet gezdirerek ilave edilir.

Bir kaç saat dinlendirdiğimiz baklavamız servise hazır. Üzerini dilediğiniz gibi ceviz ve ya fıstık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN