Evde ekmek kalmadıysa hemen bunu yapın! Üstelik fırın açmaya da gerek yok: İşte tavada mısır ekmeği yapılışı

Evde ekmek kalmadıysa hemen bunu yapın! Üstelik fırın açmaya da gerek yok: İşte tavada mısır ekmeği yapılışı

Evde kolaylıkla yapabileceğiniz tavada mısır ekmeği tarifiyle, kahvaltıların veya öğünlerinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Bu tarif, hem pratik yapımı hem de sağlıklı içeriğiyle mutfakların vazgeçilmezi olmaya aday. İşte tavada mısır ekmeği yapılışı

Evde yapılan pratik ve lezzetli tarifler arasında önemli bir yere sahip olan mısır ekmeği, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi haline gelmiştir. Bu tarif, hem kolaylığı hem de lezzetiyle herkesin favorisi olmaya aday.

Mısır ekmeği, malzemelerin basitliği ve hazırlanışının hızıyla öne çıkar. İşte bu lezzetli ekmeği yapmak için gerekenler:

MALZEMELER

2 yumurta

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

2 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay bardağı mısır unu

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı şeker

msr-ekmegi-839.webp

YAPILIŞI

Yumurtaları karıştırma kabına ekleyip güzelce çırpın. Üzerine yoğurt ve sıvı yağ ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Ardından tuz, şeker ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak üzerine mısır ununu yavaş yavaş döküp son kez karıştırın. Bu tarifte küçük bir tava kullanmayınız. Aksi takdirde mısır ekmeğiniz kalın olacaktır. Bu malzemelere göre 30 cm' lik tava kullanmanız ideal olacaktır. Kullanacağınız tavayı yağlayıp mısır ekmeği harcını dökün. Orta ateşte kontrollü bir şekilde pişirin. Alt kısmı pişen mısır ekmeğini ters çevirip diğer tarafını da eşit bir şekilde pişirdikten sonra ocaktan alabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN