Evde kendi gelin tatlınızı yapın! Kaynananız bu lezzete bayılacak, hem basit hem hesaplı

Evde kendi gelin tatlınızı yapın! Kaynananız bu lezzete bayılacak, hem basit hem hesaplı

Özel günlerin vazgeçilmez tatlısı olan Gelin Tatlısı’nı evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte bu lezzetli tatlıyı adım adım hazırlamanın sırları..

Gelin Tatlısı, ev yapımı tatlıların en sevilenlerinden biridir ve yapması hiç de zor değil. Şık ve lezzetli bir tatlı arayanlar için ideal bir tarif.

Geleneksel bir tatlı olan Gelin Tatlısı, özel günlerin vazgeçilmez bir lezzeti olarak bilinir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı ile herkesi etkileyebilirsiniz.

img-2096.jpeg

İŞTE ADIM ADIM GELİN TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER:

KEKİ İÇİN:

4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

MUHALLEBİSİ İÇİN:

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

KEKİ ISLATMAK İÇİN:

2,5 su bardağı süt

ÜZERİ İÇİN:

Hindistan cevizi

TARİF:

1. Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tüm malzemeleri çırpmaya devam edin.
2. Kek karışımını fırın tepsisine alın ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğuması için kenara alın.
3. Diğer taraftan muhallebi için, süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerede karıştırın ve ocağa alın. Karışım kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi hazır olduğunda ocaktan alın ve ılıyınca üzerine toz krem şanti ekleyip mikserle çırpın.
4. Soğuyan kekin üzerine 2,5 su bardağı soğuk sütü dökerek keki ıslatın. Ardından muhallebiyi üzerine dökün ve düzgün bir şekilde yayın.
5. Son olarak tatlınızın üzerini Hindistan cevizi ile kaplayın ve buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun!

Püf noktası: Gelin Tatlısı yapmanın püf noktası tam ölçülü kek ve kremasında saklıdır. Ayrıca tatlıyı bir gece bekletirseniz daha lezzetli olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN