Evde Mangal Tadında Tavuk Yapmak İstermisiniz? İşte Evde Mangal Gibi Lezzetli Tavuk But Tarifi

Evde Mangal Tadında Tavuk Yapmak İstermisiniz? İşte Evde Mangal Gibi Lezzetli Tavuk But Tarifi

Evde mangal tadında tavuk yapmak ister misiniz? İşte evde mangal gibi lezzetli tavuk but tarifi. Bugün ne pişirsem diye kara kara düşününler sıkı durun bu tarifimizle olay yaratacaksınız. Mangal tadında tavukla eşinizden ve sevdiklerinizden tam not alıp şaşırtacaksınız. Tavuk mangal tiryakilerine müjdemiz var. Yaz kış demeden evinizde rahatlıkla yapabileceğiniz, tarifi oldukça pratik ve lezzetinden ödün vermeyen mangal tadında tavuk but tarifimizi sizler için paylaştık.

Beyaz et ailesinden olan tavuk etini Türk milleti olarak çok severiz. Tavuk etinin kırmızı etin fiyatını da göz önünde bulundurursak daha fazla tüketilen proteinlerden biri. Gelen mart ayı soğuklarıyla piknik alanlarına gidip mangal yakmak şuan zor. Canınızın istediği her an mangal yakmak ne yazık ki mümkün olmuyor. Ama biz bu tarifimizle mangalı ayağınıza getirdik. İşte evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz mangal tadında tavuk butun ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER


5 adet tavuk but
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt suyu
Pulbiber
Kırmızı toz biber
Kekik
Karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı salça

HAZIRLANIŞI

Öncelikle tavuklarımızı güzelce yıkadıktan sonra süzülmeye bırakalım. Süzülen tavuklarımızın üzerine bıçak yardımıyla derin bir çizik atalım. Kabımıza alıp içine yoğurdun suyunu, ve salçamızı alıp iyice karıştıralım. Salçanın tamamen eridiğinden emin olalım.

Daha sonra sarımsaklarımızı havanda dövüp içine katalım. Yaptığımız bu sos tavuğun içine iyice işleyecek ve o eşsiz mangal tadını almamızı sağlayacak.

Sırasıyla pul biberi, kırmızı toz biberi, kekiği, karabiberi, tuzunu ilave edelim. Tekrar karıştıralım.

Mangal tadında tavuk butun püf noktasına değinecek olursak tavuğu soslarken kaşık kullanmamalısınız. Elinizle yedirdiğiniz sos tavuğun her noktasına nüfus edecektir.

tavuk.jpg

Kabımızın ağzını streç filmle kapayıp buzdolabında 2-3 saat dinlenmeye bırakalım.

Fırın pişirme torbasının içine güzelce dizelim. Torbanın ağzını kapatalım ve üzerine bıçakla birkaç delik açalım. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 50 dakika pişirelim.

MANGAL TADINDA TAVUK BUT TARİFİNİN YANINDA NE GİDER?
Tereyağlı pirinç pilavı, soğan piyazı, mevsim salata, arpa şehriye pilavı

Afiyet olsun.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN