Evde pipetle poğaça tarifi! Kimse bu sırrı vermek istemiyor: Sadece şekliyle değil tadıyla da favoriniz olacak

Evde pipetle poğaça tarifi! Kimse bu sırrı vermek istemiyor: Sadece şekliyle değil tadıyla da favoriniz olacak

Sıradan poğaçalardan sıkılanlara, yeni bir poğaça tarifi arayanlara güzel bir haberimiz var. Eğer evinizde pipet varsa hemen bu tarifimizi denemelisiniz. Bu poğaça sadece şekliyle değil tadıyla da favoriniz olacak

Gastronomi dünyasının sınırları, sürekli olarak yenilenen ve gelişen tekniklerle genişliyor. Bu kez patatesli poğaça tarifinde, geleneksel yöntemlerin dışına çıkılarak, pipet kullanımıyla eşsiz bir lezzet deneyimi sunuluyor. Hem görüntüsüyle hem de tadıyla dikkat çeken bu yenilikçi tarif, evde kolaylıkla uygulanabilir. İşte şık görüntüsüyle şaşırtan bu poğaçanın detaylı tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 su bardağı ılık su

Yarım su bardağı ılık ayran

Yarım küçük bardak zeytinyağı

1,5 çorba kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 silme çorba kaşığı maya

4,5 su bardağı çok amaçlı un

İç malzemesi için;

2 orta boy patates

1 küçük soğan

Tuz

Karabiber

Kırmızı biber

Pul biber

YAPILIŞI

Öncelikle poğaça hamuru için bir kase içerisine 1 su bardağı ılık suyu ekleyin. Üzerine 1,5 çorba kaşığı toz şekeri ekleyip şeker eriyene kadar spatula ile karıştırın. Karışan malzemelerin üzerine 1 silme çorba kaşığı maya ve toplamda 4,5 su bardağı undan 2 yemek kaşığı kadar unu ekleyip karıştırın. Kasenin üzerini kapatın ve mayanın aktifleşmesi için 10 dakika karışımı dinlendirin. Mayalanan hamurun üzerine yarım küçük bardak zeytinyağı ve yarım su bardağı ayranı ekleyin. Bir yumurtanın akı ile sarısını ayırın. Akını karışımın içerisine ekleyip karıştırın.

pipetli-pogaca.webp

BU POĞAÇAYLA ŞOV YAPACAKSINIZ

Ardından unun birazını ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edip karıştırın. Karışan malzemelerin üzerine kalan unu azar azar ekleyin. Hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hazır olan hamuru kıvam alana kadar yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 45 dakika oda ısısında mayalandırın. Hamur mayalanırken patatesli harç için patatesleri haşlayın. Haşlanan patatesleri su içerisinden çıkarıp kase içerisine alın. Patatesler sıcakken ezerek püre haline getirin. Bir tava içerisine biraz sıvı yağ ekleyin. Yemeklik doğranan 1 adet kuru soğan bu tavada hafif rengi değişene kadar kavurun. Kavrulan soğanların üzerine tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber ekleyin. Güzel bir şekilde 2 dakika süre ile karıştırarak kavurun. Hazır olan kuru soğanlı karışımı püre haline getirilen patateslerin üzerine dökün. İç harcı karıştırıp soğuması için kenarda bekletin. Mayalanan hamuru tezgah üzerine alıp fazla havasını alın. Eşit 16 adet bezeye ayırın ve her birini elinizle yuvarlayın. Hamurlardan ilkini tezgah üzerine alıp diğerlerinin kurumaması için üzerlerini örtün. Hamuru uzunlamasına oklava ile açın. Hamurun yarısına sıralı olarak pipet ile delikler açın. Delik açılmayan kısmına biraz iç harçtan koyun. Rulo şeklinde poğaçayı sararak kapatın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine poğaçaların hepsini yerleştirin. Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika süre ile poğaçaları pişirin. Pişen poğaçaların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis için edin.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN