Evde şipşak yalancı tiramisu! Tadını alan tarifini verene kadar yakanızı bırakmayacak

Evde şipşak yalancı tiramisu! Tadını alan tarifini verene kadar yakanızı bırakmayacak

Tiramisu sevenler bu tarife bayılacak! Şipşak hazırlanabilen yalancı tiramisunun tadı hiç ayırt edilmiyor. Bu tatlıyı ister misafirinize yapın ister tatlı krizlerinizi dindirmek için yapın. Tadını alan tarifini verene kadar yakanızı bırakmayacak. İşte yalancı tiramisu tarifi...

Tiramisu çok sevilen bir tatlı olmasına karşın evde yapması zor olan bir tatlıdır. En kolay tarifiyle yalancı tiramisu herkesin favorisi olmaya aday! Tiramisu sevenlerin favori tariflerinden biri olan yalancı tiramisu, lezzetiyle damakları şenlendiriyor. İşte evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz yalancı tiramisu...

MALZEMELER

YALANCI TİRAMİSU KEKİ İÇİN:

3 adet yumurta

3/4 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı sıvı yağ

3/4 su bardağı süt

1,5 su bardağı un

2 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

YALANCI TİRAMİSU SOSU İÇİN:

2 yemek kaşığı granül kahve

1/2 su bardağı sıcak su

YALANCI TİRAMİSU MUHALLEBİSİ İÇİN:

2,5 su bardağı süt

3/4 su bardağı toz şeker

1 adet yumurta sarısı

2 tepeleme yemek kaşığı un

1 paket vanilya

1/2 paket labne

3 yemek kaşığı kakao (üzeri için)

NASIL YAPILIR?

İtalyan mutfağının en lezzetli tatlısı: En pratik tiramisu tarifi - Yemek Tarifleri

  • Başlangıçta, yumurta ve şeker karışımını 5 dakika boyunca çırpın. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Karışıma elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı yağlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Muhallebi için, vanilya ve labne dışındaki tüm malzemeleri orta ateşte sürekli karıştırarak bir tencereye alın. Karışım göz göz olunca ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.
  • Soğuyan muhallebinin içine labneyi ekleyin.
  • Keki kalıptan çıkarın ve ters çevirin. Hazırladığınız sosu kekin her tarafına dökün. Üzerine muhallebiyi de güzelce yayın. Ardından buzdolabında dinlendirin. Servis ederken üzerine kakao serpin ve afiyetle sunun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN