Havuç tarator tarifi

Havuç tarator tarifi

Sofralarınızı renklendirecek, et yemeklerinin yanında mükemmel bir eşlikçi olan havuç tarator, lezzetiyle damakları şenlendirecek. İsterseniz bu nefis mezenin üzerini kavrulmuş cevizle daha da zenginleştirebilirsiniz. İşte hem leziz hem de kolayca hazırlayabileceğiniz havuç tarator tarifi.

Sofranızı renklendirecek ve damak zevkinize hitap edecek bir meze arıyorsanız, havuç tarator tam size göre. Özellikle etli yemeklerle harika bir uyum sağlayan bu meze, lezzetini kavrulmuş cevizlerle taçlandırabilirsiniz. Peki bu leziz mezenin yapılışı nasıldır? İşte, hem damak çatlatan hem de yapımı kolay olan havuç tarator tarifi...

GEREKLİ MALZEMELER

5 adet havuç
4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş rendelenmiş sarımsak
5 adet ceviz
Tuz

HAZIRLANIŞI

Havuçları Rendeleyin: Havuçları güzelce temizleyip rendeleyin. Rendelenmiş havuçlar mezenin temelini oluşturacak.

Havuçları Soteleyin: Bir tavaya zeytinyağı ekleyin ve rendelenmiş havuçları tavaya ilave edip soteleyin. Havuçlar güzelce kavrulana kadar pişirin.

Havuçları Soğutun: Havuçlar kavrulduktan sonra soğuması için kenara alın. Bu arada, diğer malzemeleri hazırlayabilirsiniz.

Yoğurtlu Karışımı Hazırlayın: Geniş bir kasede süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve bir miktar zeytinyağını güzelce karıştırın. Bu karışım mezenin kreması olacak.

Havuçları Yoğurtla Harmanlayın: Soğuyan havuçları yoğurtlu karışıma ilave edin ve iyice harmanlayın. Tüm malzemelerin eşit şekilde karıştığından emin olun.

Servis Yapın: Hazırladığınız havuç taratorunu servis tabağına alın. Üzerini iri parçalara ayrılmış ceviz ile süsleyerek servis edin. Cevizler, mezenin dokusuna hoş bir kıtırlık katacak.

Bu basit ve lezzetli tarif ile sofralarınızda fark yaratın. Havuç tarator, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olarak dikkat çekiyor. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu tarifle, misafirlerinize ve ailenize enfes bir meze sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN