İçi tel tel ayrılan pastane usulü açma tarifi! Hem lezzetli hem zahmetsiz

İçi tel tel ayrılan pastane usulü açma tarifi! Hem lezzetli hem zahmetsiz

Pastane usulü açmalar, kahvaltılarda, çay saatlerinde veya özel günlerde sofraları süsleyen lezzetli bir atıştırmalıktır. Yumuşacık dokusu ve güzel kokusuyla pastanelerde yediğimiz açmaları evde de kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte size pratik bir tarif, böylece pastane usulü açmaları evde deneyebilirsiniz. Malzemeleri toplayın ve tarife başlayın!

Bu tarifte kullanılan malzemeler, genellikle mutfakta bulunan temel malzemelerdir. Un, sıvı yağ, tereyağı, su, süt, toz şeker, tuz ve instant maya gibi malzemeleri toplayın. Unu, mayayı ve diğer malzemeleri ölçülere uygun şekilde kullanarak hamurunuzu hazırlayın.

Hamurun mayalanması için sıcak bir ortam sağlamak önemlidir. Hamuru, üzerini örterek sıcak bir yerde yaklaşık 1 saat kadar mayalandırın. Bu süre içinde hamurun iki katına çıkması gerekmektedir.

img-1638.jpeg

Mayalanan hamuru tezgaha alın ve birkaç kez bastırarak havasını çıkarın. Ardından hamuru merdane yardımıyla büyük bir dikdörtgen şeklinde açın. Eritilmiş tereyağını hamurun üzerine sürün.

Hamuru uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Ruloyu 3-4 cm genişliğinde dilimlere kesin. Kesilen dilimleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bir bez örterek yaklaşık 30 dakika daha mayalandırın.

Mayalanan açmaların üzerine yumurta sarısını sürün ve isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Fırından çıkan sıcak açmaları biraz dinlendirin ve servis yapın. Pastane usulü açmalarınız hazır! Yumuşacık, lezzetli ve taze açmalarınızı afiyetle yiyebilirsiniz.

Bu pratik tarifle evde pastane usulü açmalar yapmak artık çok kolay! Misafirlerinizi ve sevdiklerinizi bu lezzetli atıştırmalıkla şaşırtabilirsiniz. Deneyin ve keyifle tüketin!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN