İftara farklı lezzetler arayanlar buraya! İşte 11. gün için iftar menüsü

İftara farklı lezzetler arayanlar buraya! İşte 11. gün için iftar menüsü

Her akşam iftara ne yemek yapsam diye düşünenler mutlaka iftar menümüze göz atmalısınız. Birbirinden lezzetli ve besleyici iftar menülerimizle sizde iftar yemeğini kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte 11. gün için iftar menüsü...

Ramazan ayı geldi gelecek diye beklerken 10 günü geride bıraktık bile. Sizde Ramazan ayının bereketini ve coşkusunu yaşadığınız iftar sofralarınızda bizim özenerek hazırladığımız iftar menülerine yer verebilirsiniz. İşte 11. gün için iftar menüsü şöyle;

MISIR ÇORBASI

MALZEMELER

1 çay bardağı yarma mısır

1 su bardağı buğday

Yarım kilo süzme yoğurt

1 yemek kaşığı un

1 yumurta

Dereotu

Taze nane

Tuz

YAPILIŞI

Düdüklü tencereye mısırları ve buğdayları alalım. Üzerini geçecek kadar su koyup, yumuşayana kadar pişirelim. Ayrı bir çorba tenceresinde süzme yoğurdu, yumurtayı, unu alalım. Çırpıcıyla karıştıralım. Üzerine soğuk suyu ekleyelim ve orta ateşe koyalım. Çorba kaynayınca içine düdüklüde pişen mısırı, buğdayı ve tuzu ekleyelim. Kaynadıktan sonra çorbayı kapatalım.

6170274e4e3fe0133c030bed.webp

BU ÇORBA ÇOK BESLEYİCİ

Çorbanın içine ince ince kıydığımız naneyi ve dereotunu ekleyelim. Çorbamızı sıcak sıcak servis edelim.

ZEYTİNYAĞLI İMAMBAYILDI

MALZEMELER

4 adet patlıcan

2 adet kuru soğan

4 diş sarımsak

2 adet yeşil biber

2 adet domates

Yarım demet maydanoz

Tuz

Zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım su bardağı su

YAPILIŞI

Patlıcanları ister fırında ister ocağın üzerine közlüyoruz. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyalım. İç harcı için soğanları doğrayıp, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavuralım. İçine yeşil biberi ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edelim. Küp küp doğranmış domatesi, tuzu da ilave edelim. Domatesler suyunu çekince altını kapatıp, ince kıydığımız maydanozları ekleyelim.

imam-bayildi.jpg

BU İMAMBAYILDI ÇOK KONUŞULUR

Fırın kabına patlıcanları alalım. Ortasını aynı karnıyarık yapar gibi açalım. Patlıcanların içine harcımızdan koyalım. Üzerine salçalı suyu dökelim. Fırında 200 derecede 25 dakika pişirelim. Servis sırasında soğuk bir şekilde servis yapalım.

TAVUK SARMA

MALZEMELER

1 kg tavuk göğsü

Sosu için:

Kekik

Tuz

Toz kırmızı biber

Karabiber

Pulbiber

Kimyon

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı kaşığı salça

İç harcı için:

300 gram mantar

1 adet soğan

2 diş sarımsak

Sıvı yağ

Karabiber

Pulbiber

Tuz

Üzeri için:

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı su

YAPILIŞI

Tavuk göğsünü boydan boya ince olacak şekilde keselim. Streç film arasına koyalım, dövüp inceltelim. Karıştırma kabına kekik, tuz, toz kırmızı biber, karabiber, pulbiber, kimyon, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kaşığı salçayı alalım güzelce karıştıralım. Sosun içine tavuklarımızı koyalım. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirelim. Şimdi iç harcını yapmaya başlayalım. Mantarları yıkayıp kavuralım. Üstüne soğanı, sarımsağı, sıvıyağı ekleyip kavurmaya devam edelim. En son üstüne karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyelim. Soğumaya bırakalım.

728xauto.webp

ENFES BİR TAT TAVUK SARMA

Dolapta dinlenmiş tavuklarımızın arasına iç harcımızdan koyalım. Dikkatli bir şekilde sarıp, fırın tepsisine dizelim. Üzerine salçayı, suyu, sıvıyağını bir kapta karıştırıp dökelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 saat pişirelim. Servis sırasında sıcak sıcak ikram edelim.

ZERDEÇALLI SARI PİLAV

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı su

1 yemek kaşığı tereyağı

Sıvıyağ

Tuz

1 çay kaşığı zerdeçal

YAPILIŞI

Pilav tenceresine sıvıyağını alalım. Yağ ısınınca iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyip kavuralım. Tuzu ilave edelim. Üzerine suyu ve zerdeçalı ekleyelim. 1 kere karıştıralım. Üzerine tereyağını ekleyelim. Pilavımızı pişmeye koyalım.

5c73d28167b0a925f8343197.webp

TANE TANE DÖKÜLEN PİRİNÇ PİLAVI

Pilav pişince kapağının altına havlu kağıt serip dinlenmeye bırakalım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN