İftara ne pişirsem diye kara kara düşünmeyin! İşte 12. gün için iftar menüsü

İftara ne pişirsem diye kara kara düşünmeyin! İşte 12. gün için iftar menüsü

Her akşam iftara ne yemek yapsam diye düşünüyor musunuz? Öyleyse sizi haberimize alalım. İşte 12. gün için iftar menüsü...

İslam alemi için kutsal sayılan on bir ayın sultanı Ramazan ayının 11 gününü geride bıraktık. Ailecek ve misafirlerimizle çoluk çocuk iftar sofrasında buluşmak oldukça huzur verici. Siz de Ramazan' da iftara ne pişirsem diye düşünenlerden misiniz? Size iftar menü örneklerimize göz atmanızı tavsiye ediyoruz. İşte 12. gün için iftar menüsü şöyle;

BAHAR ÇORBASI

MALZEMELER

1 çay bardağı pirinç

1 küçük boy kuru soğan

1 adet kapya biber

3 adet yeşil biber

1 adet domates

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

Üzeri için:

İnce kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI

Öncelikle çorbamıza başlamadan önce pirinçleri süzgeçte yıkayalım. Pirinçleri tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve haşlamaya bırakalım. Ayrı bir çorba tenceresinde tereyağını ve sıvıyağını koyalım. Yağ ısınınca üzerine ince ince doğradığımız yeşil biberleri ve kapya biberlerini alıp kavuralım. Üzerine unu ekleyip kavurmaya devam edelim. Un kavrulunca üzerine domates salçasını ve biber salçasını ekleyelim. Üzerine soğuk suyu ekleyelim.

14019085-728xauto.webp

ORUÇTAN SONRA BU ÇORBA MİDENİZİ RAHATLATACAK

Çorbamızı orta ateşte kaynamaya bırakalım. Çorba kaynayınca haşlanan pirinçleri ve tuzu içine ekleyelim. Bir taşım kaynadıktan sonra çorbamızı kapatalım. Servis ederken çorbanın üzerine ince ince kıydığımız maydanozları serpelim.

PANCARLI TARATOR

MALZEMELER

1 kase yoğurt

2 adet pancar

5 adet taze soğan

3 diş sarımsak

1 tutam dereotu

Tuz

YAPILIŞI

Karıştırma kabına pancarlarımızı rendeleyelim. Başka bir kaba rendelenmiş pancarların suyunu sıkarak koyalım. Üstüne ince ince kıydığımız dereotunu, taze soğanları, havanda ezdiğimiz sarımsağı ve tuzu ekleyelim. Üzerine yoğurdu ekleyip karıştıralım.

1077972-1920x1080.jpg

PANCAR TARATOR ATRIK FAVORİNİZ OLACAK

Pancarlı taratorumuz hazır. Servis sırasında isteğe bağlı üzerine ceviz kırığı ekleyebilirsiniz.

BEĞENDİLİ KÖFTE

MALZEMELER

Köftesi için:

400 gram orta yağlı kıyma

1 adet küçük boy kuru soğan

1 yumurta

2 yemek kaşığı galeta unu

Pul biber

Karabiber

Kimyon

Tuz

Köfteleri kızartmak için:

Sıvıyağ

Beğendisi için:

4 büyük boy patlıcan

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

1 küçük kase rendelenmiş kaşar

Tuz

Karabiber

1 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Yemeğimize öncelikle köftemizi hazırlamakla başlıyoruz. Yoğurma kabına kıymayı, yumurtayı, rendelenmiş soğanı, galeta ununu, pul biberi, karabiberi, kimyonu ve tuzu ekleyelim. İyice yoğuralım. Kıymadan misket büyüklüğünde koparalım ve yuvarlayalım. Kıyma bitene kadar bu işleme devam edelim. Köfteleri yağda kızartalım. Şimdi beğendi yapımına geçelim. Patlıcanları ister ocakta ister fırında közleyin. Patlıcanların kabuklarını soyup ince ince kıyalım.

begendili-kofte-i3a.jpg

MİSAFİRLERİNİZ BU LEZZETE HAYRAN KALACAK

Tencereye tereyağını alalım. Tereyağı eriyince üzerine un ilave edip kavuralım. Unun kokusu çıkınca közlenmiş patlıcanları koyalım ve karıştıralım. Üzerine sütü ve rendelenmiş kaşarı, tuzu ve karabiberi ekleyelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alalım. Servis sırasında beğendiyi tabağa serip üzerine köftelerimizi koyalım.

MISIRLI PİRİNÇ PİLAVI

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç

1 su bardağı tavuk suyu

1 su bardağı su

1 kasekonserve mısır

2 yemek kaşığı tereyağı

Sıvı yağ

Tuz

YAPILIŞI

Pirinçlerimizi süzgeçte nişastası gidene kadar iyice yıkayıp süzdürelim. Pilav tenceresine sıvıyağı koyalım. Isınınca pirinçleri ekleyelim. Tuzunu da ekleyelim. Pirinçleri tane tane oluncaya kadar kavuralım. Suyunu süzüp yıkadığımız mısırları da içine ilave edelim ve 2 dakika daha kavuralım. Üzerine tavuk suyunu ve normal suyu ekleyelim.

misirli-pirinc-pilavi-d1ee33ba-77ec-4c20-98a7-40527bfbe896.jpg

TANE TANE DÖKÜLEN MİS GİBİ MISIRLI PİLAV

Pilavı pişmeye bırakalım. Pilav suyunu çekince tencerenin kapağının altına dinlenmesi için havlu kağıt koyalım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN