İftara ne yapsam diye düşünenlere vitamin deposu çorba tarifi! Evdeki malzemeler yeterli: Misafirleriniz bayılacak

İftara ne yapsam diye düşünenlere vitamin deposu çorba tarifi! Evdeki malzemeler yeterli: Misafirleriniz bayılacak

Mübarek Ramazan ayının gelmesi ile birlikte içinizi ısıtacak mükemmel bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Bugün sizler için haberimizde özenle vitamin deposu şifa çorbası tarifi hazırladık. İşte nefis şifa çorbası tarifi...

Büyük küçük demeden hepimiz hiç şüphesiz çorbaları çok seviyoruz. Geleneksel Türk mutfağının asırlardır değişmeyen bu lezzetli çorbaları her eve konuk oluyor. Bizde bugün tam bir vitamin deposu olan şifa çorbası tarifine yer verdik. Bu çorbayı hem iftarda hem de sahurda severek tüketebilirsiniz. İşte nefis şifa çorbası tarifinin ayrıntıları şöyle...

MALZEMELER

1, 5 su bardağı mercimek
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
1/4 (çeyrek) kereviz
1 tatlı kaşığı tuz
Su

Sosu için;

Salça
Karabiber
Sıvı yağ
Pul biber
Kuru nane

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane vitamin çorbası tarifimiz için öncelikle çorba tenceresine suyumuzu koyalım ve kaynatalım. Su kaynayınca içine tuz ekleyelim. Ardından mercimeği, yıkanmış ve küp küp dilimlenmiş soğanı, havucu, patatesi, kerevizi ekleyelim.

soslu-mercimek-corbasi-sunum.webp

BU ÇORBA İÇİNİZİ ISITACAK

Orta ateşte tencerenin tam kapağını kapatmadan arada karıştırarak mercimek iyice özleşene kadar pişirelim. Pişen çorbayı blenderdan geçirelim. Üzerine 2,5 su bardağı sıcak su katıp tekrar kaynatalım. Şimdi de çorbamızın sosunu hazırlayalım. Bunun için sos tavasında salçayı, karabiberi, sıvıyağı, pul biberi, kuru naneyi koyup kızdıralım ve bu karışımı çorbanın üzerine dökelim. İşte çorbamız servis hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN