İftara ne yemek yapacağına karar veremeyenlere işte 13. gün iftar menüsü

İftara ne yemek yapacağına karar veremeyenlere işte 13. gün iftar menüsü

Ramazan ayının yarısını bitirdiğimiz bugünlerde aklınıza yemek mi gelmiyor? O zaman yemek hazırlığına başlamadan önce mutlaka iftar menülerimize göz atmalısınız. İşte 13. gün için iftar menüsü...

Ramazan sevincini yaşadığımız bugünlerde her akşam iftara ne pişirsem diye düşünen hanımları çok iyi anlıyoruz. Sizin için özenerek hazırladığımız birbirinden çeşitli, lezzetli ve besleyici olan iftar menülerimizi mutlaka denemelisiniz. İşte 13. gün için iftar menüsü şöyle;

YAYLA ÇORBASI

2757072-810x458.jpg

MALZEMELER

2 kase yoğurt

1 yumurta

2 yemek kaşığı un

1.5 çay bardağı arpa şehriye

Tuz

Soğuk su

Üzeri için:

Sıvıyağ

Nane

YAPILIŞI

Çorba tenceresini ocağa koymadan önce içine yoğurdu, yumurtayı, unu koyalım. İyice karıştıralım. Üzerine soğuk suyu ilave edip hem de karıştıralım. Çorbamızı kaynamaya bırakalım. Ara ara karıştıralım. Çorba kaynayınca içine arpa şehriyeyi ekleyelim. Düzenli karıştıralım ki şehriyeler dibine tutmasın. En son tuzunu ekleyelim. Sos tenceresinde sıvıyağı ve naneyi kızdırıp çorbanın üzerine dökelim. Sıcak sıcak çorbamızı servis edelim.

ETLİ NOHUT

etli-nohut-tarifi-one-cikan.jpg

MALZEMELER

350 gram kuşbaşı et

2 su bardağı haşlanmış nohut

1 adet kuru soğan

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı salça

Tuz

Su

YAPILIŞI

Nohutları bir gece önceden soğuk suyla ıslatalım. Ertesi gün eti düdüklü tencereye alalım. Yüksek ateşte etleri mühürleyelim. Etleri rengi dönene kadar kavuralım. Daha sonra soğanı ve sıvıyağı ekleyip biraz kavurduktan sonra salçayı ve geceden ıslattığımız suyunu süzdüğümüz nohutu da ilave ediyoruz. Tuzunu da ekleyip, biraz da sıvı yağ ilave edip üzerini biraz geçecek kadar yaklaşık 5 su bardağı kaynar suyu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.

HAVUÇLU PİRİNÇ PİLAVI

havuclu-pilav-tarifi.jpg

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç

1 adet orta boy havuç

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

4 su bardağı sıcak su (veya tavuk suyu)

YAPILIŞI

Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağ alıp, eritelim. Rendelenmiş havuç ekleyip kavuralım. Yıkanmış pirinçleri ekleyelim kavuralım. Tuzunu da ekleyelim. Suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.

Üzerine kağıt havlu kapatıp dinlendirildikten sonra servis edelim.

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI

muhallebili-kemalpasa-tatlisi-1-site.webp

MALZEMELER

1 paket Kemalpaşa tatlısı

Pişirmek için:

Su

Şeker

Muhallebisi için:

1 litre süt

2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası

2 yemek kaşığı un

5 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

1 paket vanilya

YAPILIŞI

Kemalpaşa tatlısı üzerindeki tarife göre pişirilir. Pişen tatlılar kaşıkla tek tek alınarak, yuvarlak borcama dizilir. Ve soğumaya bırakılır. Ayrı bir tencereye süt, nişasta, un, şeker ve Hindistan cevizi ekleyip, orta hararetli ateşte karıştırılarak pişirilir. Muhallebi koyulaşınca vanilya eklenir. Soğuyan tatlıların üzerine muhallebi sıcak olarak dökülür. Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirilir. Tamamen dinlenen tatlımızı istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN