İftara ne yemek yapsam düşüncesine son! İşte 5. gün için iftar menüsü

İftara ne yemek yapsam düşüncesine son! İşte 5. gün için iftar menüsü

Akşam iftar yemeğine başlamadan önce mutlaka sizin için hazırladığımız iftar menüsünü incelemelisiniz. Çorbadan ara sıcaklara, ara yemekten pilava, salatadan tatlıya geniş menü seçeneğimizle fikir edinebilirsiniz. İşte 5. gün için iftar menüsü şöyle;

Ramazan 'da ailemiz ve sevdiklerimizle beraber iftar sofralarında buluşmanın manevi huzuru anlatılmaz. Gün boyu tutulan orucun akşam ezanın okunması ile birlikte, sofrada beraber olmanın tadı ise hiç bir yerde yok. İftar sofrasına her akşam ne pişirsem diye düşünmeyin. Sizin için özenerek hazırladığımız iftar menümüzü muhakkak inceleyin. İşte 5.gün için iftar menüsü;

LOKANTA USÜLÜ MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER

2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı zerdeçal
1 adet küçük kuru soğan
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 litre sıcak su
Tuz

YAPILIŞI
Öncelikle mercimeğimizi iyice yıkayalım. Tenceremize yıkanan mercimeklerimizi alalım. İçine dilimlediğimiz kuru soğanı, et suyunu, zerdeçalı, kimyonu, tuzu ve sıcak suyumuzu ilave edelim. Üzerine sıvıyağ dökelim. Pişirmeye koyalım. Ara ara çorbamızı karıştıralım. Pişen çorbamızı blenderdan geçirelim.

lokanta-usulu-mercimek-corbasi-one-cikan-yeni.webp

DUMANI ÜSTÜNDE MERCİMEK ÇORBASI İLE İÇİNİZ ISINACAK

Bu çorbamızın pratik olmasının özelliği un kavurmadan bütün malzemeleri tencereye ekleyip pişmesini beklemek. Tercihe göre soslukta tereyağı ve kırmızı toz biberi kızdırıp çorbamızın sunum sırasında bu şekilde servis edebilirsiniz.

FIRINDA SOSLU KARNABAHAR

MALZEMELER

1 adet karnabahar

2 tane yumurta

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı galeta unu

Karabiber

Kimyon

Kırmızı toz biber

Tuz

YAPILIŞI

Öncelikle karnabaharları çok küçük olmayacak şekilde parçalayıp, yıkayalım. Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Bir miktar tuz da ekleyip, 5 dakika haşlayalım. Haşlanan karnabaharları süzüp, iyice soğumasını bekleyelim. Karnabaharlar soğuyunca sosunu hazırlamaya başlayalım. Bir kaba yumurtayı, sıvıyağı, yoğurdu, unu, galeta ununu, karabiberi, kimyonu, kırmızı toz biberi ve tuzu alıp, iyice karıştıralım. Karnabaharlarımızı tek tek sosa batıralım. Fazla sosunu akıtalım.

firinda-besamel-soslu-karnabahar-790f8e0a-eac1-4813-94eb-06b8ba17fb71.webp

FIRINDA ÇOK HAFİF KARNABAHAR

Sosa batırdığımız karnabaharları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ortalama 20 dakika pişirelim. Servis tabağına alıp, servis edelim.

DOMATES SOSLU KAŞARLI KÖFTE

MALZEMELER

500 gram orta yağlı dana kıyma

1 adet rendelenmiş suyu sıkılmış soğan

2 yemek kaşığı galeta unu

1 çay kaşığı karbonat

Tuz

Pul biber

Kimyon

Kırmızı toz biber

Karabiber

Sosu İçin:

4 adet orta boy domates

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Üzeri İçin:

Kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI

Yoğurma kabına kıymamızı, soğanın suyunu, galeta ununu, karbonatı, tuzu, pul biberi, kimyonu, kırmızı toz biberi, karabiberi ekleyip, güzelce yoğuralım. Yoğurduğumuz köfteye şekil vererek fırın kabına dizelim. Fırında 30 dakika 200 derecede pişirelim. Köfte fırında pişerken bizde sosumuzu yapalım. Rendelenmiş domatesi, tereyağını ve tuzunu bir sos tenceresine alıp kaynatalım. Fırından köfteleri çıkarıp, bu sosu köftelerin üzerine dökelim.

maxresdefault.jpg

BOL SOSLU KAŞARLI KÖFTE

Bu şekilde 15 dakika daha fırında pişirelim. Fırının son 5 dakikasında rendelenmiş kaşarı köftelerimizin üzerine koyup tekrar üzeri kızarana kadar pişirelim.

TEREYAĞLI CEVİZLİ ERİŞTE

MALZEMELER

4 su bardağı erişte

2 yemek kaşığı tereyağı

1.5 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

3 su bardağı sıcak su

Üzeri için:

1 çay bardağı ceviz kırığı

YAPILIŞI

Pilav tenceremize tereyağını ve sıvı yağını alarak ısıtalım. Ardından eriştenin yarısını kavuralım. Eriştelerin rengi değişince kalan yarısını da ekleyelim. Tuzunu ve sıcak suyunu ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatarak enişteleri kısık ateşte pişmeye bırakalım.

cevizli-eriste.jpg

BURAM BURAM ANADOLU

Pişen eriştelerin içine ceviz kırığı ekleyelim. Eriştelerin lapalaşmaması için eriştenizi iftara yakın zamanda pişirmenizi tavsiye ederiz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN