Kabartma tozu yerine bunu kullanın, hamurunuz balon gibi şişsin! Bu 6 yöntem kabartma tozunu rafa kaldırtacak

Kabartma tozu yerine bunu kullanın, hamurunuz balon gibi şişsin! Bu 6 yöntem kabartma tozunu rafa kaldırtacak

Kek, börek ve poğaçaların vazgeçilmezi olan kabartma tozunu kullanmadan da aynı etkiyi alabilirsiniz. Sizler için kabartma tozuna alternatif olacak ürünleri derledik.. İşte detaylar....

Hamur işlerinin vazgeçilmez parçası olan kabartma tozunu temin edemediğiniz durumlarda 'ne yapsam' düşünmeye son. Kabartma tozuna alternatif olarak kullanabileceğiniz malzemeleri sizler için araştırdık. İşte detaylar...

karb.jpg

PEKİ KABARTMA TOZU YERİNE NE KULLANILIR?

  1. Ekşi Süt
  2. Ayran
  3. Karbonat
  4. Yumurta Beyazı
  5. Sirke
  6. Tuz

Kek, poğaça ve kurabiyelerin vazgeçilmezi kabartma tozu yerine kullanabileceğiz alternatif yöntemlerden bahsedeceğiz.

pofdh.jpg

EKŞİ SÜT

Ekşimiş süt kabartma tozu yerine kullanabileceğiz bir malzeme. Tıpkı, kabartma tozunun verdiği etkiyi elde edeceksiniz. 1 çay kaşığı kabartma tozunun yerine yarım bardak ekşi süt kullanmalısınız.

AYRAN

Hazır ayranlar fermente açısından daha zengindir. Yarım su bardağı ayranın içine 1 çay kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Bu karışım size 1 paket kabartma tozunun etkisini sunacaktır.

KARBONAT

1 çay kaşığı kabartma tozuna 3 çay kaşığı karbonat denk gelmektedir. Karbonat ile de aynı etkiyi alabilirsiniz.

YUMURTA BEYAZI

Yumurta akı, unlu karışımların kabarmasını kolaylaştırmaktadır. Omlet ve sufle gibi tarifler için yumurta akını iyice çırpmalısınız. Bembeyaz rengi alana ve köpük kıvamına gelene kadar çırpma işlemine devam edebilirsiniz.

kek.jpg

SİRKE

Beyaz sirke asidik özelliği sayesinde pek çok tarifte fermente görevini tamamlar. Kullandığınız tariflerinizde kabartma tozu etkisini görebilirsiniz. Unlu tarifte yer alan kabartma tozu ölçüsünde beyaz sirke kullanın ve unlu karışımın kabarmasını, mayalanmasını kolaylaştırın.

TUZ

1 çay kaşığı tuz ile kabartma tozunun işlevini üstlenebilir. Tuz, unlu karışımların kabarmasına yardım eden bir maddedir. Özellikle de hazırlık aşamasında sıvı malzemelerle beraber çırpıldığında gözle görülür şekilde iyi bir kabarma oluşturacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN