Kabına sığmayacak kekler için bu tarifi deneyin! Süt yerine onu koyduğunuzda tepsiye sığmayacak kadar kabaracak! İşte o tarif...

Kabına sığmayacak kekler için bu tarifi deneyin! Süt yerine onu koyduğunuzda tepsiye sığmayacak kadar kabaracak! İşte o tarif...

Sofraların vazgeçilmez tatlıları arasında yer alan kekler, her zaman daha çok kabarsın diye yeni tariflerle yapılıyor. Biz de bu haberimizde kekinizi tepsilere sığmayacak kadar kabartan o tarifi verdik. İşte kekleri kabartacak o tarif…

Bir kekin iyi olduğunu gösteren en önemli etken kekin ne kadar kabardığıdır. Kek yapan herkes kekin olabildiğince kabarmasını ister. Bu tarifle kekiniz tepsilere sığmayacak kadar kabaracak. Süt yerine kullanacağınız o malzeme kekin daha kolay ve daha çok kabarmasına yardımcı olacak.

TEPSİLERE SIĞMAYACAK KEK İÇİN TARİF…

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 şişe maden suyu (200 ml.)

1,5 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı limon suyu

1/2 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

2 paket vanilya

3 yemek kaşığı kakao

3 su bardağı un

Hazırlanışı ve püf noktaları:

  • İlk olarak bir kasenin içine yumurtaları kırıp ölçüsü verildiği kadar toz şekeri ilave edin.
  • Daha sonra yoğurdu ve sıvı yağını ekleyip birbirine karışana kadar çırpın. Bu karışımın üzerine soda, kabartma tozu ve limon suyu ilave edin.
  • Üçüncü aşamada vanilyayı ve unu ekleyerek bir çırpıcı yardımı ile çırpmaya devam edin. Daha sonra elde ettiğiniz kek harcından biraz ayırın.
  • Ayırdığınız bir miktar kek harcına kakao ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Kalan diğer kek harcını ise yağlanıp, unlanmış kek kalıbına dökün. Üzerine de kakao ilave edilen kek harcını ekleyin.
  • Daha sonra önceden ayarlanmış 180 derecelik fırına atıp 30-35 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
  • Kekiniz servis edilemeye hazır.

KEKİN PÜF NOKTASI

Kekin içine dökülen soda, kabartma tozu ve limon suyu kekin daha çok kabarmasına yardımcı olacak. Öte yandan kek harcına döktüğünüz yoğurdun sulu kısmını kullanmanız kekin kabarmasında daha da etkili olacaktır. Keke tat katması için içine limon ya da portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN