Kadayıfı aratmıyor! Şehriye ile yapılan aslan sütü tatlısı yapılışı: Bu senenin en sevilen tatlısı olacak

Kadayıfı aratmıyor! Şehriye ile yapılan aslan sütü tatlısı yapılışı: Bu senenin en sevilen tatlısı olacak

Klasik tatlılardan sıkılanlara güzel bir haberimiz var. Bugün haberimizde sizler için özenle aslan sütü tatlısının tarifini hazırladık. Genellikle çoğumuzun mutfağında bulunan bu basit malzemelerle bu lezzeti yapmak çocuk işi

Türk mutfağı, zengin lezzetleriyle ünlüdür ve bu lezzetlerin başında gelen tatlılar, geleneksel tarifleriyle sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Son dönemde popülerliği artan aslan sütü tatlısı, adeta bir lezzet şölenine davet çıkartıyor. Hem yapımı kolay hem de görsel şölen sunan bu tatlı, damakları mest ediyor.

MALZEMELER

5 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı tel şehriye

1 su bardağı Hindistan cevizi

1 su bardağı çekilmiş fındık

1 yemek kaşığı tereyağı

3658.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle tatlımıza şehriyeleri kavurmakla başlayalım. Bunun için yapışmaz tavaya tereyağını koyup eritelim. Eriyen yağın üzerine tel şehriyeyi koyup rengi değişene kadar kavuralım. Rengi değişen şehriyeleri ocaktan alı soğumaya bırakalım. Şimdi de derin bir tencereye sütü, toz şekeri, unu ve nişastayı koyup, muhallebi kıvamı alana dek karıştırıp pişirelim. Pişen muhallebiyi ocaktan alalım ve içine çekilmiş fındığı, Hindistan cevizini, ve kavrulmuş tel şehriyeyi koyup karıştıralım. Elde ettiğimiz muhallebiyi borcama dökelim. Bu şekilde buzdolabında en az 3-4 saat beklettikten sonra dilimleyip servis edelim.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN