Kahvaltıların yıldızı pişiyi kalorisiz hale getirmek meğer çok kolaymış! Yağ çekmeyen ve puf puf kabaran pişi tarifi geliyor!

Kahvaltıların yıldızı pişiyi kalorisiz hale getirmek meğer çok kolaymış! Yağ çekmeyen ve puf puf kabaran pişi tarifi geliyor!

Türk kahvaltılarının vazgeçilmezi pişiyi yağ çekmeden yapabilirsiniz desek. Ustaların sırrı çözüldü. Bu yöntemi kullanırsanız içi yumuşacık dışı kıyır kıyır yağsız pişiler elde edeceksiniz. İşte tarifin detayları.…

Kahvaltı sofralarınızda fark yaratmak istiyorsanız, pratik olduğu kadar lezzetli de olan yağ çekmeyen pişi tarifini deneyebilirsiniz. Tüm ailenizin beğenisi kazanacak bu tarif lezzetli olmasının yanında bir o kadar da hafif. İşte tüm detaylarıyla yağ çekmeyen pişi tarifi...

pif.jpg

MALZEMELER

Hamuru için;

  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz silme
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

İçi için:

  • 150 gr beyaz peynir
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Kızartmak için:
  • Sıvı yağ

YAPILIŞI

İlk önce iç harcı için beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezelim. Ardından ince ince doğradığımız maydanozu iç harca ekleyelim. Yoğurma kabının içerisine yoğurt, süt ve yumurtayı ekleyerek çırpmaya başlayalım. Karışıma tuz, kabartma tozu ve unu ilave ederek yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edelim. Toparladığımız hamurun üzerini streç filmle kapatarak yaklaşık 10 dakika dinlendirelim.

Bekleme süresi tamamlandıktan sonra un serptiğimiz hamuru tezgaha alarak, tekrardan yoğuralım.
Ardından iki eşit parçaya bölerek ilk bezemizi açalım. Bir oklava veya merdane yardımıyla hafifçe unlayarak rahatlıkla açabilirsiniz.

pisici.jpg

Açtığımız hamuru bir kenara alalım ve diğer bezemizi de yaklaşık aynı boyutlarda açalım.
Açtığımız hamurun üzerine peynirli iç harcından aralıklı olarak yerleştirelim. İlk açtığımız hamurun üzerine dikkatli bir şekilde kapatalım. Hamur kesme aparatı veya bir bardak yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar keselim. Bu aşamada peynirli iç harcının yuvarlağın tam ortasında olması, kenarlarının güzelce kapatılması önemli. Aksi takdirde kızarırken hamurlar açılıp içindeki peynirler dışarıya taşabilir.
Kenarlarda kalan hamur parçalarını toparlayalım. Aynı işlemleri tekrardan yaparak pişilerimizi hazırlayalım.

Tüm pişilerimizi şekillendirdikten sonra kızdırdığımız sıvı yağda pişilerimizi kızartmaya başlayalım.
Orta ateşte kontrollü bir şekilde sürekli çevirerek kızartma işlemine devam edelim. Her yanı güzelce kızaran pişilerimizi kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım. Yağ çekmeden balon gibi kabaran pişilerimiz servise hazır.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN