Kalan kestaneleri sakın atmayın! İşte evde lokum gibi kestane şekeri tarifi: Bursalılar bile hazırdan daha çok beğenecek

Kalan kestaneleri sakın atmayın! İşte evde lokum gibi kestane şekeri tarifi: Bursalılar bile hazırdan daha çok beğenecek

Kestane şekeri tarifiyle kendi mutfağınızda doğal ve sağlıklı bir atıştırmalık hazırlamak oldukça kolay. Hem misafirlerinizi şaşırtacak hem de kendiniz için harika bir lezzet alternatifi olacak. Deneyin, lezzetine hayran kalacaksınız! İşte evde lokum gibi kestane şekeri tarifi

Tabağınıza rengarenk bir lezzet ve kışın vazgeçilmezi olan kestane şekerleriyle tatlı bir dokunuş yapmaya ne dersiniz? Hem yapımı oldukça keyifli hem de sonucunda ortaya çıkan lezzet harika! İşte evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz kestane şekeri tarifi:

MALZEMELER

500 gram kestane

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

Bir tutam tuz

Vanilya özü (isteğe bağlı)

2e72bc50-294d-4f62-ad16-7c62ce89c61c-800x.webp

YAPILIŞI

  1. Kestanelerin üzerine bıçakla hafifçe çizikler atın ve kestaneleri sıcak suyun içinde 10 dakika kadar bekletin.
  2. Ardından kestanelerin kabuklarını soyun ve bir tencereye alın.
  3. Üzerine suyu, şekeri ve bir tutam tuzu ekleyin. Eğer kullanacaksanız vanilya özünü de bu aşamada ilave edebilirsiniz.
  4. Tencereyi ocağa alın ve kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.
  5. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp kestaneleri ara sıra karıştırarak yaklaşık 40-45 dakika daha pişirin. Kestaneler yumuşayana ve şeker suyu kıvamını alana kadar pişirmeye devam edin.
  6. Pişen kestane şekeri karışımını ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  7. Soğuduktan sonra kestane şekeri harika bir kıvam alacak, bu noktada isterseniz biraz daha kurutmak için tepsiye dizip havada bekletebilirsiniz.
  8. Servis yapmadan önce kestane şekeri tamamen soğuduktan sonra servis tabağına alın ve afiyetle tüketin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN