Kaynananız Gelse Böyle İçli Köfte Yapamaz! İşte Kaynana Çatlatan İçli Köfte Tarifi

Kaynananız Gelse Böyle İçli Köfte Yapamaz! İşte Kaynana Çatlatan İçli Köfte Tarifi

İçli köfte deyince yemesi çok zevkli, yapımı zor görünse de bu tarif ziyafet sofralarınızın vazgeçilmezi olacak...Türk mutfağında nam salmış içli köfteninlezzet patlaması yaratan tarifini sizler için paylaştık. Güneydoğunun incisi içli köfteyi muhakkak denemelisiniz.

Türkiye'nin belli bölegelerinin geleneksel yemekleri arasında olan içli köfte yapımı zor ve meşakatli olduğu için gündelik yemek olmaktan çıkıp özel gün
yemeği sınıfına girmiştir. Tek başına ana yemek olarak servis edebileceğiniz gibi sofralarınız da ara sıcak olarakta servis yapabilirsiniz
Genellikle özel günlerde, ağır misafirler geldiğinde, düğün, sünnet gibi ailelerin bir araya geldiği zamanlarda yapılan bir yemektir.
Kültürümüzde imece uygulamasının halen devam etmesinden dolayı bir kişi içli köfte yapmak isterse diğer bütün komşular toplanır
hep beraber bu zorlu lezzeti birlikte yaparak birbirlerine yardımcı olurlar.

İÇLİ KÖFTE MALZEMELERİ

İÇ HARCI İÇİN
Yarım kg orta yağlı dana kıyma
Yarım kg kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Tuz
Karabiber
Pulbiber

DIŞI İÇİN

1 kg köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
2 su bardağı ılık su
1 yumurta
Tercihe göre 250 gr yağsız dana kıyma
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pulbiber

İÇLİ KÖFTE HAZIRLANIŞI

Tenceremize kıymaları suyu çekene kadar kavuralım. İnce ince doğradığımız soğanları ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Soğanlar iyice kavrulunca baharatları, salçayı ,yağı, cevizi ekleyelim. Kıymalı harcımızı soğumaya bırakalım.

icli-kofte.jpg

Başka bir kapta bulguru ve irmiği ılık suyla ıslatıp biraz şişmesini bekleyelim. Baharatları, yumurtayı, tercihen kıymayı (dışının çatlamaması için) ,salçayı ekleyip macun kıvamına gelene kadar yoğuralım.
Elimize yoğurduğumuz dış harçtan yumurta büyüklüğünde alıp elimizde yuvarlayıp içine 1 tatlı kaşığı kıyma harcından koyalım. Güzelce şekil verelim. İsteğe bağlı kızgın yağda kızartabilirsiniz yada kaynayan suyun içine içli köfteleri atıp haşlayabilirsiniz.

icli-kofte1.jpg

İÇLİ KÖFTENİN YANINA NE GİDER?

Ayran, cacık, yayla çorbası, mevsim salata, turşu

Afiyet olsun.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN