Kebaba yıllarını vermiş ustadan püreli tepsi kebabı tarifi! Yiyenler bu kebapsa daha önce yediklerimiz ne diyecek

Kebaba yıllarını vermiş ustadan püreli tepsi kebabı tarifi! Yiyenler bu kebapsa daha önce yediklerimiz ne diyecek

Akşam yemeğine ne yapsam diye kara kara düşünenlerden misiniz? Cevabınız evet ise sizi hemen haberimize alalım. İşte sofranın yıldızı olacağınız püreli tepsi kebabı tarifimiz sizlerle...

Akşam yemeğine çok yakışacak süper bir tarif ile karşınızdayız. Bugün haberimizde sizler için özenle püreli tepsi kebabı tarifine yer verdik. Bu eşsiz lezzet sayesinde sofranın yıldızı siz olacaksınız. İşte tüm detayları ile püreli tepsi kebabı tarifi şöyle;

MALZEMELER

Köftesi için;

500 gram kadar kıyma

1 adet kuru soğan

1 avuç maydanoz

1 adet yumurta

2-3 diş sarımsak

1 kase dolusu bayat ekmek içi

Tuz

Karabiber

Pul biber

Püresi için;

5-6 adet patates

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz

Sosu için;

1.5 yemek kaşığı domates salçası

Üzeri için;

Domates

Yeşil biber

YAPILIŞI

Damak çatlatan püreli tepsi kebabı tarifimize öncelikle patateslerimizle başlayalım. Bunun için uygun bir tencereye patatesleri koyup haşlayalım. Şimdi de yemeğimizin köftesini yoğuralım. Bunun için soğanları dilimleyip yumurta, sarımsak ve maydanozla beraber rondodan geçirelim. Geniş bir kapta tüm malzemeleri kıyma ile yoğurarak buzdolabında biraz dinlendirelim. Vaktiniz varsa dinlenmesi köfte için çok iyi olur. Daha sonra fırın kabına köfte harcını elimizle yayalım. Bir kasede salçayı 2 su bardağı kadar sıcak su ile incelterek kıymanın üzerine gezdirelim.

625fdfa94e3fe11b2c6c73fb.webp

BU LEZZETE DOYUM OLMUYOR

Tepsiyi fırına sürerek 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Bu arada patates püresinin hazırlanmasına geçelim. Haşlanmış patatesleri soyalım ve tereyağı ve tuz ilave ederek ezici yardımı ile ezelim. Bu sırada yavaş yavaş süt de ilave edelim. Patatesler iyice krema gibi olduktan sonra kaşar peynirini ilave edip tahta kaşıkla biraz karıştıralım. Fırından aldığımız sıcak köftenin üzerine püreyi yayarak üzerini dilimlenmiş domatesler ve biberler ile süsleyip tekrar fırına koyalım. Domatesler pişene kadar fırında tuttuktan sonra fırından alarak dilimleyip servis yapalım.

Afiyet olsun…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN