Kilo vermek isteyenlere şekersiz nefis diyet pastası tarifi! Kilo verince eltiniz hırsından çatlayacak

Kilo vermek isteyenlere şekersiz nefis diyet pastası tarifi! Kilo verince eltiniz hırsından çatlayacak

Diyetteyim ama canım pasta çekiyor diye yakınanlardan mısınız? Öyleyseniz sıkı durun. Size bomba gibi bir tarifimiz var. Haberimizde özenle tarifini hazırladığımız diyet pasta ile hem kilonuzu koruyabilirsiniz hem de kendinizi ödüllendirebilirsiniz...

Hem sevdiğiniz ve istediğiniz şekilde beslenip hem de kilo almadan hayatınızı sürdürmek sandığınız kadar zor değil. Beslenmenizdeki kritik noktaları gözden kaçırmadığınız sürece ve tabii bunları hayatınızın bir parçası olarak günlük rutininize dahil etmeyi başardığınızda, hayat boyu kilo sorununa veda etmeniz mümkün olur. Kilo vermenin de ilk kuralı neleri yiyip neleri yiyemeyeceğiniz olmalı. İşte en sağlıklısından gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz diyet pasta tarifi...

MALZEMELER

Keki İçin;

1 çay bardağı kırmızı mercimek

2 adet olgun muz

6 adet iri hurma

2 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

Yarım çay kaşığı karbonat

3-4 yemek kaşığı kakao

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Ceviz içi

Sosu İçin;

40 gram bitter çikolata

1 çay bardağı süt

1 tatlı kaşığı tereyağı

2 tatlı kaşığı kakao

Süsleme İçin;

Hindistan cevizi

Çilek

Antep fıstığı

YAPILIŞI

Diyet pasta tarifimizde kullanacağımız kırmızı mercimeği ve hurmaları yıkayıp, bir gece önceden mercimeği normal suda, hurmayı ise sıcak suya ıslatalım. (7-8 saat beklemiş olmalı). Bu detayı belirttiğimize göre artık tarifimize başlayabiliriz. Yumuşamış mercimekleri ve hurmanın suyunu süzüp rondoya alalım. Üzerine 2 adet olgun muz, 2 adet yumurta, 1 kabartma tozu, yarım çay kaşığı karbonat, 3-4 yemek kaşığı kakao ve yarım çay bardağından az zeytinyağını ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana kadar geçirelim. Mama kıvamında bir hamur elde edeceğiz. Ardından kek hamuruna ceviz içini de ekleyip karıştıralım. Kek için kullanacağımız tepsi yada borcamı zeytinyağı ile yağlayıp kek harcını güzelce dökelim.160 derecelik fırında, 35-40 dakika kontrollü pişirelim. İçinin pişmesi biraz zaman alıyor, bunun için telaş etmeyin.

basliksiz-18.jpg

BU PASTA ÇOK FARKLI

Kek pişerken bizde bu arada kekin sosunu hazırlayalım. Bunun için 40 gram bitter çikolatayı bir cezveye koyarak, benmari usulü eritelim. Daha sonra cezvenin içine; 1 çay bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 tatlı kaşığı kakao ekleyerek, sosu kaynatalım. Sos kaynayınca ocaktan alalım. Pişen keki fırından alalım ve pişen kekinizin üzerine yavaş yavaş sosu dökelim. Diyet pastamız sosunu çekip soğuduktan sonra üzerini hindistan cevizi, çilek, Antep fıstığı gibi diyete uygun malzemelerle süsleyelim.

Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN