Kış aylarının vazgeçilmezi lokum gibi kabak tatlısı! Damak çatlatan lezzetiyle komşularınız bu tarifin peşinde koşacak

Kış aylarının vazgeçilmezi lokum gibi kabak tatlısı! Damak çatlatan lezzetiyle komşularınız bu tarifin peşinde koşacak

Kış ayının gelmesi ile birlikte her yerde görmeye başladığımız bal kabakları turuncu rengi ile insana canlılık veriyor. Bizde bugün sizlere haberimizde bal kabağı tatlısının tarifini hazırladık. İşte yerken bitmesini istemeyeceğiniz bal kabağı tatlısının tarifi sizlerle...

Sonbahar mevsiminin habercilerinden biri olan bal kabaklarını pazar ve market tezgahlarında görmekteyiz. Yapılan çeşitli çalışmalar sonucunda arkeologlar, bal kabağının 7500 yıl önce Orta Amerika’da ortaya çıktığını söylüyor. Bal kabağı sarıdan turuncuya çalan rengi ve sert kabuğuyla yuvarlak bir görünüme sahiptir. Bal kabağının nereden geldiğini öğrendiğimize göre şimdi de faydalarını öğrenelim.

BAL KABAĞININ FAYDALARI

a42a379e-506a-457e-9789-24831e77a1b2.jpeg

- GÖRÜŞÜNÜZÜ KESKİNLEŞTİRİN

Bir fincan balkabağı size önerilen günlük A vitamini alımınızın %200'ünü sağlayabilir. Alırsanız, gözleriniz size teşekkür edecek. A vitamini, özellikle düşük ışık koşullarında sağlıklı gözlere sahip olmanıza ve daha net görmenize yardımcı olur.

- KANSER RİSKİNİZİ AZALTIN

Balkabağının A vitamini vuruşu başka bir büyük olay getiriyor: akciğer veya prostat kanseri gibi belirli kanser türlerinin riskini azaltıyor. Tek başına A vitamini takviyelerinden aynı korumayı alamazsınız.

- BAĞIŞIKLIĞINIZI GÜÇLENDİRİN

Beta karotene ek olarak, balkabağı C vitamini, E vitamini, demir ve folat içerir - bunların tümü bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Diyetinizde daha fazla balkabağı, bağışıklık hücrelerinizin mikropları savuşturmak için daha iyi çalışmasına ve bir yara aldığınızda iyileşmeyi hızlandırmasına yardımcı olabilir.

HİPERTANSİYONA YARDIM

Balkabağının zengin turuncu rengi de potasyumla dolu olduğunun bir işaretidir. Bu, kan basıncını düşürmek için çok önemlidir. Tuzsuz kabak çekirdeği aynı zamanda HDL kolesterol seviyelerini yükselten ("iyi" tür) mineraller ve bitki sterolleri ile doludur ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.

- KARNINIZI DÜZLEYİN

Kabaklar lif bakımından yüksek ve kalori bakımından düşüktür. Bu, gün için genel yiyecek alımınıza eklemeden sizi tok hissettirdikleri anlamına gelir. Doldurmak için sağlıklı bir yol arıyorsanız, besin açısından zengin balkabağı iyi bir seçimdir. Diyetinizdeki lif artışı, sindirim sağlığını da destekler, bu nedenle içeri girenler düzenli olarak ortaya çıkar.

MALZEMELER

Bal kabağı
1 su bardağı şeker
Tahin
Ceviz

YAPILIŞI

Kış ayının gelmesi ile damak çatlatan lezzet bal kabağı tatlısı için öncelikle kabaklarımızı ayıklayalım ve ardından kabaklarımızı küp küp doğrayalım. Doğradığımız bal kabaklarını derin bir tencereye alıp üzerine 1 su bardağı şekeri ekleyelim ve 1 gün tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde bekletelim. Bir gün sonrasında bal kabaklarımızı ocağa alıp orta ateşte pişirelim.

5f9a81805542851bfce9ae5b.webp

Çatal ile yumuşaklığını kontrol ettikten sonra bir borcam veya tepsiye alarak önceden180 derecede ısıtılmış fırında 15-2o dakika kadar pişirelim. Kabak tatlımızın yanmaması için sık sık kontrol edelim. Pişen kabak tatlımızı fırında çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Daha sonrasında servis sırasında üzerine arzu ettiğiniz gibi ceviz veya tahin ilave ederek servis
edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN