Köfteci Yusuf'un namını bitiren köfte tarifi! Patatesli bomba köfte diğer tarifleri unutturacak

Köfteci Yusuf'un namını bitiren köfte tarifi! Patatesli bomba köfte diğer tarifleri unutturacak

Patates ve köfte ikilisine bayılmayan yoktur. Birde bu ikiliye kaşar peyniri de eklenince adeta yemede yanında yat dedikleri atasözüne rastlamış oluyoruz. Haberimizde patatesli bomba köfte tarifine yer verdik. Parmaklarınızı yemeye hazır olun...

Patates ve köfte ikilisine bayılan çocuklarınıza yeni bir tarif denemeye ne dersiniz? Patatesli bomba köfte tarifimiz tam size göre. Muhteşem baharatlarla buluşan köftenin kızartılıp patates püresi ve kaşarla buluşması ile ortaya çıkan bu lezzet hem gözünüze hem de midenize hitap edecek. İşte tüm detayları ile patatesli bomba köftenin tarifi şöyle;

MALZEMELER

Köftesi İçin:

300 gram orta yağlı dana kıyma

1 adet kuru soğan

Çeyrek demet maydanoz

Yarım çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı karabiber

1 adet yumurta

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Patates Harcı İçin:

6 adet patates

1,5 çay kaşığı tuz

1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

1 su bardağı haşlanmış nohut

2 adet yumurta

Üzeri İçin:

1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Sosu İçin:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı su

Yarım çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet patatesli bomba köftemize öncelikle patateslerimizi ve nohutumuzu haşlayalım. Ardından köftelerimizi hazırlamaya başlayalım. Bunun için uygun bir kapta kıymayı, rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, kimyonu, karabiberi ve yumurtayı yoğuralım. Köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım. Hazırlamış olduğumuz köfteleri kızgın yağda tavada kızartalım. Şimdi de haşlanmış patatesleri geniş bir kasede ezelim. Üzerine tuz, rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış nohut ve yumurta ekleyip karıştıralım.

patatesli-bomba-kofte-yemekcom2.webp

BU LEZZETE CAN DAYANMAZ

Sıra geldi patatesli bomba köftemize şekil vermeye. Bunun için ellerimizi ıslatalım. Patatesli harçtan portakal büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yassılaştıralım ve kızaran köfteyi ortasına koyup top şeklini verelim. Hazırladığımız patates toplarını pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alalım ve üzerlerine kaşar peyniri ekleyelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar, yaklaşık 20 dakika pişirelim. Patatesli bomba köfteler fırında pişerken bizde bu arada sosu hazırlayalım. Bir tavada tereyağını eritip salça ile birlikte kavuralım. Üzerine su ve tuz ilave edelim. Sosumuz kaynadıktan sonra ocaktan alalım. Kaşarları nar gibi erimiş olan patatesli bomba köftelerimizi fırından alalım ve üzerine sos gezdirip sıcak sıcak servis edelim.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN