Köfteye 1 damla katın Köfteci Yusuf kapınıza gelecek! Balkanlar'dan gelen müthiş tüyo... Lezzeti damak çatlatıyor

Köfteye 1 damla katın Köfteci Yusuf kapınıza gelecek! Balkanlar'dan gelen müthiş tüyo... Lezzeti damak çatlatıyor

Türk mutfağının en önemli özelliklerinden biri eti sevmesidir. Et bizim için çok önemlidir. Her yemekte kullandığımız eti özellikle köfte yapımında sıklıkla kullanırız. Mangallarda ateşin üstüne caz diye kızartılan köftelerin tadını ayarlamak oldukça zordur. Sizler için araştırdığımız bu tarif ile köfteleriniz muhteşem bir tada ulaşacak. Köfteye 1 damla katın Köfteci Yusuf kapınıza gelecek. Baklanlar'ın müthiş tarifi ile parmaklarınızı yiyeceksiniz. İşte köfte yapımının püf noktaları...

Her mutfaktan köfte yenilmez. Köfte ne kadar yapılması basit görülse de yapımı oldukça zordur. Lezzetli bir köfte yapımı için bazı püf noktaları bilmeniz gerekmektedir. Balkanlar'ın gizli köfte yapımı tarifini öğrenince parmaklarınızı yiyeceksiniz. Köfteye 1 damla katın Köfteci Yusuf kapınıza gelecek! Kimse bu tarifi bilmiyor ancak deneyenler misafirlerine parmaklarını yediriyor. Tek yapmanız gereken bir damla köftenin içine atmak. İşte köfte yapımı ve püf noktaları...

KÖFTEYE BİR DAMLA ATIN PARMAKLARINIZI YİYECEKSİNİZ

Mangalda lezzetli bir köfte yemek istiyorsanız köfte harcınızın içine mutlaka bir damla soda dökün. Herkes sodanın bu tarifte olan alakasını merak ediyor ancak öyle bir lezzet veriyor ki parmaklarınızı yiyeceksiniz. Balkanlar'ın özel tarifini sizler için araştırdık. Bu tarif ile parmaklarınızı yiyeceksiniz.

dffd-24.jpg

SODALI KÖFTE YAPIMI TARİFİ

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • 400 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı soda (100 ml)

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Servis için;

Biber

hjhjhj-2023-10-01t085819-859.jpg

SODALI KÖFTE TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Köfte harcı için yoğurma kabına kıyma, soda, galeta unu, rendelenmiş soğan, baharatlar, tuz ve kabartma tozunu alarak elimizle güzelce yoğuralım.
  2. Homojen bir kıvam alan köfte harcımızdan parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayalım. Ardından avcumuzun içerisi ile bastırarak köfte şeklini verelim.
  3. Şekillendirdiğimiz köfteleri uygun bir tabağa alalım.
  4. Tüm harcı şekillendirdikten sonra köftelerimizi 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  5. Sürenin sonunda tavaya sıvı yağ alalım ve ısıtalım. Ardından dolaptan aldığımız köfteleri tavaya dizelim.
  6. Alt tarafı kızaran köfteleri maşa yardımıyla çevirelim ve diğer yüzeyini de kızartalım.
  7. Her iki tarafı da güzelce kızaran köftelerimizi servis tabağına alalım. Kalan köfteleri de aynı şekilde kızartalım. Dilerseniz yanında servis etmek için köfteleri kızarttıktan sonra biber ya da domates de kızartabilirsiniz.
  8. Tüm hepsini kızarttıktan sonra sodalı köftelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN