Kokusunu alan yataktan fırlıyor! Kahvaltıya nefis sucuk sote tarifi: Ekmek banmaya doyamayacaksınız

Kokusunu alan yataktan fırlıyor! Kahvaltıya nefis sucuk sote tarifi: Ekmek banmaya doyamayacaksınız

Kahvaltı, günün en önemli öğünü olarak kabul edilir ve birçok kültürde özel bir öneme sahiptir. Türk kahvaltısı da dünya genelinde ünlüdür ve zengin çeşitleriyle dikkat çeker. Bugün, kahvaltının vazgeçilmezlerinden biri olan sucuğu farklı bir lezzetle buluşturacak pratik bir tarife göz atacağız: Kahvaltılık sucuk sote! Bu lezzete ekmek banmaya doyamayacaksınız

Geleneksel lezzetleri sevenlerin bile ilgisini çekecek olan kahvaltılık sucuk sote, pratik yapımıyla da günlük hayatta tercih edilen bir lezzet haline geliyor. Hem göz zevkine hitap eden renkleriyle hem de damakları şenlendiren lezzetiyle, kahvaltı sofralarında kendine özel bir yer edinecek gibi görünüyor.

Kahvaltının vazgeçilmezi olan sucuğun, sote edilerek farklı bir form kazanmasıyla ortaya çıkan bu tarif, hem pratik hem de lezzetli olmasıyla dikkat çekiyor. İşte, bu özel tarifin detayları:

MALZEMELER

100 gram sucuk

2 adet orta boy domates

3 adet yeşil biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kırmızı pul biber

Kekik

Tuz

sucuk-sote.jpg

YAPILIŞI

Kullanacağınız sucukları orta kalınlıkta halka şeklinde dilimleyin. Ardından yanmaz yapışmaz tavaya zeytinyağını alın. Yağı ısınınca üzerine küp küp doğradığınız biberleri ekleyin. Biberler kavrulunca üzerine küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. Daha sonra üzerine sucuk dilimlerini ekleyin. Son olarak üzerine kırmız pul biberi, kekiği, tuzu koyup karıştırın ve tavanın kapağını kapatıp 3-4 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN