Kuş gibi hafif hamur mayalamanın püf noktası! Poğaça ve kekleriniz kabarmaya doyamayacak

Kuş gibi hafif hamur mayalamanın püf noktası! Poğaça ve kekleriniz kabarmaya doyamayacak

Hamur işleri, çay saatlerinin olmazsa olmaz lezzetlerindendir. Peki, puf puf kabaran hamur işlerini nasıl yapabilirsiniz? İşte, mayalı hamur işlerini mükemmel yapmanın sırları!!

Hamur işleri, günün her saati keyifle yediğimiz atıştırmalıklardır. Eğer siz de evde yaptığınızda hamur işlerinizin yeterince kabarmadığını düşünüyorsanız, bu basit yöntemler işinizi kolaylaştıracak..

Birkaç basit adım sayesinde, evde yapılan hamur işlerinin ne kadar yumuşak ve kabarık olabileceğini göreceksiniz!

Lezzetli hamur işlerinin sırrı, mayalama ve pişirme sürecinde dikkat etmektir.

img-1798.jpeg

Harika hamur işleri yapmak için oda sıcaklığında malzemelerle başlayalım:

1. Malzemeleri uygun sıra ile ekleyin: Mayanızı canlandırmak için ılık su veya süt kullanın ve biraz şeker, bal ya da pekmez ekleyerek mayanın aktif hale gelmesini sağlayın. Daha sonra sıvı yağınızı ve son olarak da ununuzu eleyerek ekleyin.
2. Hamuru kapsamlı bir şekilde yoğurun: Mayalı hamur işleri sabır gerektirir. Malzemelerin tamamen karıştığından ve hamurun kabarık olmasını sağlamak için iyice yoğurun. Hamurun ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun ve tarife ekstra un eklemekten kaçının. Tuzu da bu aşamada eklemeyi ihmal etmeyin!
3. Yoğurulan hamuru ılık bir yerde dinlendirin: Yoğurduğunuz hamuru bir kaba alın, üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında bir süre bekletin. Ortamın ne çok soğuk ne de çok sıcak olmasına dikkat edin ve hamurunuzu yaklaşık 45 dakika mayalandırın.
4. Fırını önceden ısıtın ve pişirin: Mayalanan hamurunuzu şekillendirip tepsiye dizdikten sonra, ikinci bir mayalanma için yaklaşık 20 dakika daha bekletin. Sonra fırını hamur işiniz için uygun sıcaklığa getirin ve fırın ısındıktan sonra tepsiyi içine yerleştirin.
5. Pişen ürünü dinlendirin ve servis yapın: Fırından çıkan hamur işlerinin üzerini temiz bir mutfak bezi ile örterek nemini koruyun ve biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.

Doğru malzeme seçimi ve özenli bir hazırlık süreci ile mükemmel hamur işleri yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN