Kuşbaşı kavurmaya 1 bardak bundan ekleyin lokum gibi olacak! 33 yıllık usta sırrını verdi

Kuşbaşı kavurmaya 1 bardak bundan ekleyin lokum gibi olacak! 33 yıllık usta sırrını verdi

Kuşbaşı kavurma yapmanın aşçılık sırlarını, 39 yıllık deneyimiyle tanınan Usta Ahmet Ergüven paylaşıyor. Kuşbaşı kavurma, özel günlerde sıkça tercih edilen bir yemektir ve genellikle öğle veya akşam yemeklerinde tüketilir. Kahvaltılarda da sıkça tercih edilen bu lezzetli yemeğin pişirilirken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır.

Cumhuriyet’in haberine göre; Usta Ahmet Ergüven, kuşbaşı et yaparken dikkat edilmesi gerekenleri tek tek açıklıyor. İlk olarak, etin yumuşak olmasını sağlamak için sirke kullanılabilir. Et pişirilirken üzerine birkaç damla elma veya üzüm sirkesi gezdirmek, etin yumuşak olmasına yardımcı olur. Limon suyu da sirke yerine kullanılabilir.

1 ŞİŞE MADEN SUYU KULLANIN

Bir diğer püf noktası ise etin lokum gibi olmasını istiyorsanız maden suyu kullanmaktır. Kuşbaşı şeklinde doğradığınız etleri zeytinyağıyla birleştirip güzelce pişirdikten sonra, etlerin rengi değişmeye başlayınca 1 şişe maden suyunun yarısını tencereye ekleyebilirsiniz. Bu sayede etler lokum gibi olacaktır.

Kuşbaşı kavurmanın lezzetini artırmak için kuyruk yağı kullanabilirsiniz. Kuyruk yağı, etlere hem lezzet katar hem de etleri daha yumuşak yapar. Etinizi kesme tahtasının üzerine lifleri yatay olacak şekilde yerleştirip yüzeyini dikey olarak kesmek, etin kas dokusunu parçalayarak yumuşamasını sağlar.

ETİN DOKUSUNU YUMUŞATIYOR

Etin pişirme işlemi sırasında, yüksek sıcaklıklara maruz kalmasıyla protein moleküllerinin yapılarında değişiklikler meydana gelir. Bu değişiklikler proteinlerin katlanma ve bağlanma düzenini etkiler ve etin sertleşmesine neden olur. Ayrıca, etin içindeki kollajen adlı bağ dokusu da pişirme sırasında çözünerek jelatin adlı bir maddeye dönüşür ve etin dokusunu yumuşatır.

Kuşbaşı kavurma yaparken bu püf noktalarına dikkat ederek, lezzetli ve yumuşak bir yemek elde edebilirsiniz. Usta Ahmet Ergüven’in deneyimlerinden yararlanarak, kuşbaşı kavurmayı daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN