Leblebiden Helva mı Olurmuş Demeyin! İşte Yunan Medyasını Sallayan Leblebi Helvası Tarifi...

Leblebiden Helva mı Olurmuş Demeyin!  İşte Yunan Medyasını Sallayan Leblebi Helvası Tarifi...

Yunan Başbakanı Miçotakis’e İstanbul’daki yemekte ikram edilen leblebi helvası, komşuda ‘gündem’ olmaya devam etti. Yunan Şef Akis Petrecikis, Emine Erdoğan’ın kitabındaki tarifiyle televizyonda leblebi helvası pişirecek. Peki leblebi helvası nasıl yapılır? Leblebi helvasının tarifini tüm ayrıntılarıyla sizler için derledik.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen pazar günü İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nde Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile yediği öğle yemeğinde ikram edilen Leblebi Helvası, Atina’da, iki ülke arasındaki gergin havanın yumuşamasını amaçlayan yeni dönemin adeta sembolü oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabında yer alan leblebi helvası tarifi, Atina’nın gündeminde. Osmanlı saray mutfağına ait olan bu tarif şuan ülkenin gündeminde. Ayrıca gluten tüketemeyenler için de çok iyi bir alternatif.

2-jpg-001.png

Gelin leblebi helvasının tarifine ince ayrıntılarıyla bakalım...

MALZEMELER

1 su bardağı leblebi tozu

100 gr tereyağ

1 su bardağı şeker

1,5 su bardağı süt

Üzerine eklemek için tarçın

YAPILIŞI

Leblebi tozunu aktarlardan hazır alabileceğiniz gibi kendiniz de rondodan çekebilirisiniz. Leblebi tozunu eğer evde çekecekseniz, çok iyi un haline getirmeniz gerekli. Tavamıza tereyağını alıp eritelim. Üzerine leblebi tozunu ekleyip kavurmaya başlayalım. Başka bir kapta da şekeri ve sütü karıştıralım. İyice şekeri eritelim.

helvayi-yaparkennn.jpg

YANINA DONDURMA ÇOK YAKIŞIYOR

Güzelce kavurduğumuz leblebi tozunun üzerine bu karışımı ekleyelim. Tavamızın kapağını kapatıp, demlemeye bırakalım. Servis sırasında tarçın ekleyebilirsiniz. Bu tarifin yanında dondurma da çok yakışıyor. Bizden söylemesi...

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN