Lezzeti efsane görüntüsü şahane! Böylesini kimse yemedi: İşte efsane lezzetiyle hamurda güveç tarifi

Lezzeti efsane görüntüsü şahane! Böylesini kimse yemedi: İşte efsane lezzetiyle hamurda güveç tarifi

Akşam yemeğine farklı ve şık bir yemek arıyorsanız mutlaka bu tarifimize göz atmalısınız. Hamurda güveç tarifi ile davet sofralarının yıldızı siz olacaksınız. İşte tüm detayları ile hamurda güveç tarifi...

Davet sofralarınıza hem mideye hem de gözlere hitap edecek mükemmel bir tarifimiz var. Hamurda güveç tarifi ile hem ev halkınızdan hem de misafirlerinizden tam not alacaksınız. İşte tüm detayları ile hamurda güveç tarifi şöyle;

MALZEMELER

Hamuru için:

3 su bardağı + 1 yemek kaşığı tepeleme un

1.5 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı kuru maya

1 çay kaşığı tuz

1 yumurta akı

İç malzemesi için:

400 gram kuzu kuşbaşı

2 adet yeşil biber

2 adet kırmızı kapya biber

1 orta boy soğan

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kara biber

1 çay kaşığı kekik

Üzerine sürmek için:

Yumurta sarısı

2 yemek kaşığı süt

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet hamurda güveç tarifimiz için öncelikle yoğurma kabına bir buçuk su bardağı süt bir yemek kaşığı kuru maya alarak 1 dakika karıştıralım. Üzerine bir yumurta akı bir çay kaşığı tuz ekleyip karıştıralım. Bir yemek kaşığı tereyağı ekleyelim üç su bardağı unu + bir yemek kaşığı tepeleme unu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyerek hamurumuzu yoğuralım. Yoğurma kabımızın üzerini streç filmle kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakalım. Hamurumuz dinlenirken bizde yemeğimizin iç harcını hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye sıvı yağ alalım. Üzerine 1 adet orta boy soğan, 2 adet kırmızı kapya biber, 2 adet yeşil biber, 3 diş sarımsak ekleyerek 5 dakika pişirelim daha sonra üzerine kuzu kuşbaşı etlerimizi ekleyelim. Üzerine sıcak su, kekik, pul biber, karabiber, tuz ekleyip pişirelim ve soğumaya bırakalım.

basliksiz-2.jpg

BU LEZZETE HAYRAN KALACAKSINIZ

Şimdi de dinlenen hamurunuzdan limon büyüklüğünde bezeler koparalım bir çay tabandan biraz daha büyük bir şekilde hamurumuzu açalım. Hazırladığımız harçtan içine dolduralım ağzını güzelce büzelim tüm bezeleri bu şekilde hazırlayıp kenara alalım geriye bir tane beze bırakalım ondan da uzun şeritleri keselim güzel bir şekilde yuvarlayıp kenar kısmına dolandıralım düğme olarak da. Son olarak üzerine sürmek için bir tane yumurtanın sarısını biraz sütü çırparak üzerine sürebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında hamurların üzeri kızarana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN