Makarnayı bir de böyle deneyin! Bu tarifi kimse bilmiyor: Ocaktan iner inmez bitiyor

Makarnayı bir de böyle deneyin! Bu tarifi kimse bilmiyor: Ocaktan iner inmez bitiyor

Makarna tiryakilerine süper bir haberimiz var. Sizler için haberimizde özenle tarifiniz hazırladığımız bu tarifi daha önce denemediyseniz çok şey kaçırmış olabilirsiniz. Sizde vakit kaybetmeden mutlaka bu tarifimizi denemelisiniz.

Öğlen veya akşam yemeğine ne hazırlasam diye sizde kara kara düşünenlerden misiniz? Cevabınız evet ise size süper bir haberimiz var. Bugün sizler için öğlen yada akşam yemeğine kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz mantı makarna tarifimizi paylaştı. Hem makarnayı hem de mantıyı sevenlere bayram ettirecek bu tarifimizi vakit kaybetmeden mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte mantı makarnanın ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 paket mantı makarna
2 yemek kaşığı salça (tepeleme)
2 yemek kaşığı tereyağı

İçi İçin;
500 gr kıyma
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

YAPILIŞI

Damakları bayram ettirecek lezzet mantı makarnamızı yapmaya öncelikle iç harcımızı hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun bir kapta küp küp doğradığımız kuru soğanımızı, kıymamızı ilave edip tuz ve karabiberle güzelce yoğuralım. Makarnalarımızın içine iç harcı tek tek dolduralım. Tencerede sıvı yağ ve salçayı güzelce kavuralım.

manti-makarna-tarifi.webp

PARMAKLARINIZI AMAN YEMEYİN

Daha sonra makarnalarımızı döküp tuzunu ilave edip 2 dakikada o şekilde kavuralım. Mantı makarnaların üzerini geçecek kadar suyumuzu ilave edip orta ateşte pişirelim. Pişen mantı makarnalarımızın suyunu süzelim. Arzuya göre servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos yapıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN