MasterChef Bu Tarifi Sizden Almak İsteyecek! İşte Dumanı Üstünde Ezogelin Çorbası Tarifi

MasterChef Bu Tarifi Sizden Almak İsteyecek! İşte Dumanı Üstünde Ezogelin Çorbası Tarifi

Evet... Her mevsim büyük bir iştahla yudumlayacağınız bir çorba tarifiyle kaşınızdayız. Vereceğimiz Ezogelin çorbası tarifi MasterChef'leri bile kapınıza getirecek nitelikte. Tadıyla ağızımızı şenlendirecek o sırrı sizin için açıklıyoruz.. İşte dumanı üstünde tüten efsane Ezogelin çorbamızın tarifi...

Günün her öğünü büyük bir iştahla tükettiğimiz çorbaların başında gelen Ezogelin çorbası özellikle kıtır kıtır ekmeklerimizle muhteşem bir haz bırakıyor ağızlarda.. Kalori bakımında da diyet yapanlar için en ideal tariflerimizden biri. Kokusuyla MasterChefleri bile kapınıza kul edecek bu tarifimize geçmeden önce çorbamızın hikayesine değinmek istiyoruz. Tabii sizin büyük bir iştahla yudumladığınız bu çorbanın aslında çok acıklı bir hikayesi var... Bu haberimizi okuduktan sonra Ezogelin çorbasını her yudumladığınızda Ezogelini anımsayacaksınız...

VATAN HASRETİ ÜSTÜNDE TÜTEN EZOGELİN ÇORBASI

Evet.. gelelim çorbamızın hikayesine. Aslında vatan hasretinin üstünde tüttüğü Ezogelin çorbasının içinde aşk ve ayrılık yatıyor. Suriye'de vatan hasreti çeken Antepli Ezogelin hamarat mı hamarat bir gelinmiş. Eşinin vefat etmesiyle dul kalan Ezogelin yokluğun hüküm sürdüğü dönemde evinde bulduğu malzemelerden bir çorba yapar. Çorbanın namı sınırları aşmaya başlamış. Evet bahsettiğimiz çorbamız Ezogelin çorbası. İsmini de bu hamarat gelinden aldığı için Ezogelin çorbası diye anılmaya başlanmış. Bu kısa bilgimizden sonra hayatımıza bu muhteşem çorbayı kattığı için Ezo gelinimizi yad edip tarifimize geçelim...

MALZEMELER

  • 2 çay bardağı kırmızı mercimek

  • 3 yemek kaşığı pirinç

  • 2 yemek kaşığı bulgur

  • 1 adet kuru soğan

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 6 su bardağı sıcak su

  • 1 tatlı kaşığı nane

  • 1 tatlı kaşığı tuz

Servisi için:

  • 1/2 adet limon suyu

  • 1 tatlı kaşığı pul biber

MUHTEŞEM EZOGELİN ÇORBAMIZIN YAPILIŞI

Öneri: Eğer taneli seviyorsanız Blender kullanmanıza gerek yok. Yok ben öyle içemem diyorsanız şayet çorbamızı Blender'dan geçirip servise hazır hale getirebilirsiniz.

ezogelin7.jpg

Evet şimdi o muhteşem tarifimize geçelim. Öncellikle 6 bardan sıcak suyumuzu genişçe bir tencereye alalım. Daha sonra 2 çay bardağı kırmızı mercimeğimizi ekleyelim. Daha sonra karışıma pirinç, bulgur ve tuzu aktaralım. Mercimek biraz geç haşlandığı için 40 dakika kaynatalım.

ÇORBAMIZ İÇİN SON AŞAMA

Karışımızı bir kenarda kaynaya dursun. Çorbaya farklı bir lezzet katan tereyağımızı başka bir tavada eritelim. Üzerine küp küp doğradığımız soğan ve salçamızı ekleyelim. Daha sonra nanemizi de ekleyip kısa bir süre pişmesini bekleyelim.

Not: Tavuk suyu ve kemik suyu da kullanabilirsiniz.

ezogelin-diyet.jpg

Diğer ocakta kaynamaya bıraktığımız mercimek, pirinç ve bulgur karşımızın üzerine hazırladığımız sosumuzu ekleyelim. Biraz daha kaynamaya bırakıp, dilerseniz limon ve pul biber de ekleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun:)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN