Masterchef Tarifiyle Evde Mangal Tadında Tavuk Yapın! İşte Kokusuz Tasasız Mangal Gibi Kanat Tarifi

Masterchef Tarifiyle Evde Mangal Tadında Tavuk Yapın! İşte Kokusuz Tasasız Mangal Gibi Kanat Tarifi

Lezzetli tavuk kanatlarını sevmeyenimiz yoktur. Birde mangalda pişiyorsa işte o zaman tadına doyum olmuyor. Fakat her zaman mangalda tavuk kanat pişiremiyoruz. Peki mangal tadını elde edebilmek için sadece mangala mı gitmemiz gerekiyor? Şimdi vereceğimiz tarif ile sizde evinizde kolayca mangal tadında tavuk kanadı yapabileceksiniz.

Pikniklerin vazgeçilmezi mangal keyfine kimse hayır diyemez. Mangalın üstünde pişirilen tavuk kanatlarının kokusu ve lezzetine çoğu insan kayıtsız kalamaz. Tabi ki de bu lezzeti yakalamamız için sadece mangala gitmemiz gerekmiyor. Evinizde yapacağınız baharat seçenekleri ve marine yöntemleri sayesinde siz de mangala gitmeden mangal tadında tavuk kanat yapabileceksiniz.

Paylaşacağımız bu tarifin püf noktalarına dikkat ederseniz, evde kolayca yapacağınız mangal tadında tavuk kanatlarına sevdikleriniz bayılacak. Mangal lezzetini evde arayanlara özel hazırladığımız bu tarif mangal severlerin hoşuna gidecek. Pratik ve hızlı hazırlanışıyla pikniğe gitmeyi unutacaksınız. Peki evde mangal tadında tavuk kanat nasıl yapılır? İşte detaylar...

Evde mangal tadında tavuk kanadı yapmak için püf noktalarına önem göstermeniz gerekiyor. Kilitli poşet içerisinde sos eşliğinde dinlendirmek ve fırın ızgaramızın altına su eklemek gibi ince ayrıntıları atlamamak gerekiyor.

MANGAL TADINDA TAVUK KANADI MALZEMELERİ

1,5 kg tavuk kanadı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 bardak su
Tuz

MANGAL TADINDA TAVUK KANAT HAZIRLANIŞI

İlk olarak kilitli poşetimizin içerisine yıkanmış ve suyu süzülmüş tavuk kanatlarını yerleştirelim. Sonra üzerine kekik, karabiber, kimyon, tuz, kırmızı toz biber, zeytinyağı, ve ezilmiş sarımsağı ekleyelim.

1-001.jpg

Çift kilitli poşetimizin ağzını kilitleyelim ve tavukların içerisinde iyice sosa bulanmasını sağlayalım. Ardından tavuk kanatlarımızı kilitli poşetin içerisinde olacak şekilde 1-2 saat dinlenmesi için buzdolabına yerleştirelim.
Daha sonra buzdolabından çıkardığımız tavuk kanatlarını fırınımızın ızgarasına güzelce tek tek yerleştirelim.

2-001.jpg
Sonra kanatların altına yerleştirdiğimiz fırın tepsisine biraz su ilave edelim.
Son olarak önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırının içerisine yerleştirerek 45 dakika boyunca pişirelim.
Fırından aldığımı tavuk kanatlarını servis tabağına yerleştirerek dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN