MasterChef Yaışmacıları Gelse Böyle Lezzetli Köfte Yapamaz! Köftecilerin Bile Vermediği Köfte Tarifini Sizinle Paylaşıyoruz

MasterChef Yaışmacıları Gelse Böyle Lezzetli Köfte Yapamaz! Köftecilerin Bile Vermediği Köfte Tarifini Sizinle Paylaşıyoruz

Dünyanın her ülkesinde mutfakların vazgeçilmezi, bin bir çeşit tarifi olan köftenin tadına doyum olmaz. Peki mutfakta iyi bir köfte yapmanın yolu nedir? Köftecilerin sır gibi sakladığı, tarifini kimseyle paylaşmadıkları meşhur köftenin tarifini sizler için detaylarıyla paylaştık…

Büyük küçük herkesin severek yediği köftenin tarihi eski zamanlara dayanıyor. İstanbul'da ilk köfte 1726 yılında ekmek arası olarak satışa sunulmuş. Böylece ilk fast food kültürüyle İstanbullar tanışmış olmuş. İyi bir köftenin formülü iyi et, iyi baharat, iyi harç üçlüsünden oluşuyor. Her restaurant menüsünde muhakkak rastladığımız köfteyi “Evde sağlıklı bir şekilde nasıl yaparız?” sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

KÖFTENİN MALZEMELERİ

500 gram orta yağlı kuzu kıyma
1 kuru soğan
1 yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı karbonat
Pul biber
Kırmızı toz biber
Karabiber
Kimyon
Kekik
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ


KÖFTENİN HAZIRLANIŞI

Öncelikle karıştırma kabımıza kıymamızı alıp içine galeta ununu koyalım. Üzerine suyu ekleyelim ve yoğuralım. Bu işlem galeta ununun şişmesini sağlayacak.

Daha sonra yumurtayı, rendenin ince kısmıyla rendelediğimiz soğanı, havanda ezdiğimiz sarımsakları ve karbonatı ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.

kofte1-001.jpg

Sırasıyla pul biberi, kırmızı toz biberi, kimyonu, karabiberi, kekiği, tuzu ekleyelim, son kez yoğuralım ve şekil verelim. Kabımızın ağzını streç filmle kapatıp buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakalım. Dinlenen köfteleri kızgın yağda kızartalım.

kofte2.jpg

KÖFTENİN YANINA NE GİDER?

Kuru fasulyeli ve soğanlı piyaz, pirinç pilavı, tereyağlı makarna, ayran

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN