Ne kabartma tozu ne maya ne soda sadece 3 malzeme yeter! Bu börek el değmeden ufalanıyor, kat kat

Ne kabartma tozu ne maya ne soda sadece 3 malzeme yeter! Bu börek el değmeden ufalanıyor, kat kat

Kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek, az malzeme ile kolayca hazırlayabileceğiniz bir börek tarifi arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Ne maya ne kabartma tozu ne de soda var. Sadede 3 malzemeyle kat kat börek yapın.

Maya, kabartma tozu veya soda gibi malzemelere ihtiyaç duymadan, sadece yoğurt, su ve un kullanarak hazırlayabileceğiniz bu börek, el değmeden ufalanıyor ve milföy hamuru gibi kat kat, çıtır çıtır bir lezzete sahip.

Hem pratik hem de lezzetli bu börek tarifi için gerekli malzemeler oldukça basit. 200 ml’lik bir su bardağı ölçüsü kullanarak, 1 su bardağı su, 1 su bardağı yoğurt ve yarım tatlı kaşığı tuz ile başlayın. Ardından, kontrollü bir şekilde 3 su bardağı un ekleyin. Hamurunuzun daha da lezzetli olması için, 150 gr tereyağı veya margarin kullanabilirsiniz.

img-3927.jpeg

Böreğin iç harcı tamamen size kalmış. Peynir, ıspanak, kıyma veya damak zevkinize uygun herhangi bir malzeme kullanabilirsiniz. Bu tarif, 38 cm’lik bir tepsi için uygundur ve hazırladığınız hamuru bu tepsiye yayarak pişirebilirsiniz.

Kolayca hazırlayıp, kat kat lezzetiyle herkesi şaşırtacağınız bu börek tarifi, özellikle sabah kahvaltılarınız için mükemmel bir seçenek. Az malzeme ile maksimum lezzet elde etmek isteyen herkesin denemesi gereken bu tarif, sofralarınıza farklı bir hava katacak.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN