Özel günlerin enfes bademli kurabiye tarifi! Tadına bakan tarifi için kalemi kağıdını almaya koşuyor

Özel günlerin enfes bademli kurabiye tarifi! Tadına bakan tarifi için kalemi kağıdını almaya koşuyor

Çayınızın veya kahvenizin yanına ağızda dağılacak bir o kadar da lezzetli bir kurabiye tarifi mi arıyorsunuz işte doğru adrestesiniz. Haberimizdeki bademli kurabiye tarifimiz tam size göre. Bu kurabiye tarifini almak isteyen herkes peşinizden koşacak. İşte bademli kurabiye tarifi...

Günün her saatinde çay veya kahve saatlerinize eşlik edecek bir kurabiye arıyorsanız size süper bir haberimiz var. Sizler için özenle tarifini hazırladığımız bademli kurabiye tam da ağzınıza layık. Yedikçe yedirtecek bu lezzetli kurabiye tarifini öğrenmek isteyen herkes peşinizden koşacak. Mutfakta çok zamanınızı almadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bademli kurabiye tarifimizin ayrıntıları şöyle...

MALZEMELER

1 paket tereyağı (250 gram oda sıcaklığında yumuşamış)

1 su bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta sarısı

Yarım tatlı kaşığı badem özütü

2 su bardağı un

2 su bardağı badem (irice kıyılmış, kabuksuz, çiğ badem)

1 fiske tuz

YAPILIŞI

Ağızda dağılan mükemmel lezzet bademli kurabiye için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağını ve şekeri ekleyip krema kıvamına gelene dek tahta bir kaşıkla karıştıralım. Ardından yumurta sarısı ve badem özütünü beraber çırpıp tereyağlı karışıma ekleyelim, karışımı tekrar tahta kaşıkla karıştıralım. Unu ve tuzu eleyerek karışıma ekleyelim. Son olarak da irice parçaladığımız bademleri de içine atalım.

bademli-cikolatali-kurabiye-tarifi.webp

BU KURABİYEYE HAYRAN OLACAKSINIZ

Kurabiye karışımımızı özlü bir hamur olana dek yoğuralım. Kurabiye hamurumuzun üzerini streç filmle kapatıp 1 saat buzdolabında dinlendirelim. Bu süre sonunda buzdolabından kurabiye hamurumuzu çıkaralım. Elimizle kurabiye hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, iki avcumuzun arasında yassılaştıralım. Şekil verdiğimiz bademli kurabiyelerimizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsilerine dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirelim. Fırında pişen kurabiyelerimizi alalım ve soğumaya bırakalım. İyice soğuyan kurabiyelerimizi servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN