Pankek tarifi

Pankek tarifi

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, kalın pankeklerle enfes bir lezzet yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz? İşte size mükemmel bir pankek tarifi ve gerekli malzemeler.

Kahvaltının vazgeçilmezi pankekler, özellikle Japon pankeklerini andıran pofuduk versiyonları ile son zamanlarda büyük ilgi görüyor. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarifi sizler için derledik. İşte, pofuduk pankek tarifi ve gerekli malzemeler.


MALZEMELER

2 adet yumurta
1,5 - 2 su bardağı un
5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker

POFUDUK PANKEK NASIL YAPILIR?

İlk adım olarak, yumurtaların beyazlarını bir kaseye, sarılarını ise başka bir kaseye ayırın. Yumurta sarılarının üzerine süt, eritilmiş tereyağı ve toz şekeri ekleyerek iyice karıştırın.

Yumurta beyazlarını, kabarıp katılaşana kadar iyice çırpın.

Yumurta sarılarının olduğu karışıma elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin, ardından çırpma işlemine devam edin. Daha sonra, çırpılmış yumurta beyazlarını bu karışıma azar azar ekleyerek spatula yardımıyla dikkatlice karıştırın. Karışımın köpüksüz ve homojen bir kıvam almasına dikkat edin.

İyice ısınmış bir tavayı hafifçe yağlayın ve pancake hamurunu istediğiniz kalınlıkta ve boyutta tavaya dökün.

Kısık ateşte, tavayı kapağıyla kapatın ve pankeklerin alt tarafı kızarana kadar pişirin. Üzerinde minik kabarcıklar belirdiğinde ve alt tarafı iyice kızardığında, spatula yardımıyla çevirin ve diğer tarafını da pişirin.

İki tarafı da güzelce kızardığında pofuduk pankekleriniz hazır! Sıcak servis yapın ve istediğiniz malzemelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Pofuduk pankekler, kahvaltı sofralarınızı renklendirecek ve aileniz için harika bir sürpriz olacak. Şimdi, bu basit tarifi deneyerek lezzetli pankeklerin tadını çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN