Patatesi bir de böyle deneyin! Damak çatlatan lezzetiyle fırında kremalı patates

Patatesi bir de böyle deneyin! Damak çatlatan lezzetiyle fırında kremalı patates

Sofralarınıza çok yakışacak yeni bir lezzet ile karşınızdayız. Fırında kremalı patates tarifimizle dakikalar içinde harikalar yaratmış olacaksınız. İşte fırında kremalı patates tarifimiz...

Akşam işten geldiniz ve evde yemek yoksa hiç panik yapmanıza erek yok. Haberimizde sizler için özenle tarifini hazırladığımız kremalı patates tarifimizle birkaç dakika içinde yemeğiniz hazır. Mutfakta zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz bu tarifimizi kahvaltı sofralarınıza da yapabilirsiniz. İşte yemelere doyamayacağınız fırında kremalı patates tarifimiz şöyle;

MALZEMELER

1 kilo Patates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı biberiye
1 Tatlı kaşığı Tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5- 2 kutu Krema (patateslerin üzerine çıkacak)
100-150 g kaşar rendesi

YAPILIŞI

Fırında kremalı patates tarifimiz için öncelikle kullanacağımız patateslerin kabuklarını soyup olabildiğince keskin bir bıçak yardımı ile incecik dilimliyoruz. Şimdi de genişçe bir kap alalım. Kabımızın içine dilimlenmiş patatesleri, biberiyeyi, tuzu, karabiberi, ezilmiş sarımsağı ve zeytinyağını ekleyip güzelce harmanlayalım. Kremalı patates tarifimizi pişireceğimiz borcamı yada fırın tepsisini yağlayalım. İçine patateslerimizi dizelim. Dizerken çok sıkışık olmamasına dikkat edin, eğimli olarak dizin. Kremayı da patateslerin her yerine eşit gelecek şekilde dökelim.

firinda-kremali-kasarli-patates-tarifi.jpg

BU LEZZETE KAŞAR PEYNİRİ ÇOK YAKIŞIYOR

Patateslerin üzerine de rendelenmiş kaşar peynirini serpelim. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 40-45 dakika kızarıncaya kadar pişirilir. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için bu süre fırından fırına değişebilir. Kremalı patateslerin üzeri kızarınca fırından çıkarmanız yeterli. Fırından aldığımız kremalı patateslerimizi sıcak sıcak servis edelim.

Afiyet olsun

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN