Patatesleriniz bu yöntemle çıtır çıtır olacak! Airfryer'a bile ihtiyacınız yok: İşte patates kızartma yöntemi

Patatesleriniz bu yöntemle çıtır çıtır olacak! Airfryer'a bile ihtiyacınız yok: İşte patates kızartma yöntemi

Patatesleriniz bu yöntem sayesinde çıtır çıtır olacak! Üstelik bunun için airfryer bile kullanmanıza gerek yok! İşte patates kızartmanın püf noktaları...

Evde çıtır çıtır patates kızartması yapmayı hayal edenlerin çoğu, bunun zor olduğunu düşünür. Ancak, doğru pişirme teknikleriyle dışarıdaki lezzeti aratmayan çıtır patatesleri evde hazırlamak oldukça kolaydır.

MÜKEMMEL ÇITIR PATATES İÇİN PÜF NOKTALARI

Patates Kızartması Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Gerçek!Keşfet

Lezzetli ve çıtır patates kızartması yapmak için bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. İşte evde çıtır patates hazırlamak için izleyebileceğiniz adımlar:

1. Patateslerin Doğranması

Öncelikle, patateslerinizi uzun ve orta kalınlıkta dilimler halinde kesin. Bu dilimleme yöntemi, patateslerin pişerken eşit şekilde kızarmasını sağlar.

2. Suda Bekletme

Doğradığınız patatesleri, fazla nişastasını atması için soğuk su dolu bir kaba koyun ve bir süre bekletin. Bu adım, patateslerin daha çıtır olmasını sağlar.

3. İlk Pişirme

Patateslerinizi ilk olarak düşük sıcaklıkta yağda pişirin. Bu aşamada yağ çok kızgın olmamalıdır. Bu ilk pişirme, patateslerin içinin yumuşak kalmasını sağlarken dış yüzeyinde ince bir kabuk oluşturur.

4. İkinci Pişirme

Patateslerinizi ikinci aşamada yüksek sıcaklıkta kızgın yağda tekrar pişirin. Bu adım, patateslerin dışının çıtır çıtır olmasına katkı sağlar ve mükemmel çıtırlıkta patatesler elde etmenizi sağlar.

Bu yöntem sayesinde artık patatesleriniz çıtır çıtır olacak, afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN