Patatesli börek tarifi

Patatesli börek tarifi

Gastronomi dünyasının sevilen lezzetlerinden biri olan patatesli börek, hem pratik hazırlanışıyla hem de doyurucu lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Türk mutfağının önemli tatları arasında yer alan bu lezzetli atıştırmalık, her damak tadına hitap etmesiyle bilinir.

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan börek, yüzyıllardır sofralarımızı süsleyen bir şölen niteliğindedir. Bu kez, geleneksel bir tarifin modern yorumuna odaklanarak, damakları şenlendirecek bir lezzet deneyimine davet ediyoruz: Patatesli börek.

PARLAK VE RENKLİ BİR BAŞLANGIÇ:

Patatesli böreğin başarısının sırlarından biri, malzemelerin taze ve kaliteli olmasıdır. Patateslerinizi ince dilimler halinde keserek, böreğin içerisinde yumuşaklık ve lezzetin bir araya gelmesini sağlayın. Taze mayalı yufka kullanmak, hamurunun nefis bir kıvama sahip olmasını garanti eder.

MALZEMELER:

  • Yarım kilogram yufka
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 büyük soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Susam veya çörekotu (üzeri için)

YAPILIŞI:

Öncelikle patatesleri haşlayın ve püre haline getirin. Büyük bir tavada doğranmış soğanı sıvı yağ ile kavurun. Ardından püre haline getirdiğiniz patatesleri ekleyin. İyice karıştırın ve baharatları ekleyerek ocaktan alın. İnce doğranmış maydanozu ekleyerek harcı soğumaya bırakın.

Yufkaları tezgaha serin ve üzerlerine sıvı yağ sürün. Üst üste koyduğunuz yufkaları istediğiniz büyüklükte kesin. Kesilen yufka parçalarının ortasına hazırladığınız patatesli harçtan koyun ve sigara böreği gibi sarın. Bütün börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün ve isteğe bağlı olarak susam veya çörekotu serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Patatesli börek, kolay bulunan malzemelerle hazırlanan ve herkesin severek tüketeceği bir lezzet sunuyor. Hem pratik yapımıyla hem de doyurucu özelliğiyle özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri haline gelmiştir. Siz de bu tarifi deneyerek, sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN