Patatesten Hiç Çorba Olur mu Demeyin! Enfes Sütlü Patates Çorbası

Patatesten Hiç Çorba Olur mu Demeyin! Enfes Sütlü Patates Çorbası

Klasik çorbalardan sıkılanlar, yeni çorba tarifi arayışı içine girenler sıkı durun! Sesinizi duyduk ve yumuşak içimiyle, benzersiz tadıyla enfes sütlü patates çorbasının tarifini sizler için derledik. Bu tarifle hem akşam yemeğine sıcacık bir giriş yaparken hem de ev halkından tam not alacaksınız. İşte ayrıntılı sütlü patates çorbası tarifimiz;

Türk mutfağının ana unsurlarından biri olup yemek kültüründe belirleyici rol oynayan çorbanın tarihi milattan önce 20 Bin’li yıllara kadar dayanıyor. Türk milleti olarak başlangıç yemeğimiz olan çorbayı 7’den 70’e herkes çok severek tüketiyor. Çorba ekonomik ve besleyici bir yemektir. Bu sebeple çorba tarih boyunca Türk toplumunun tüm katmanlarında sevilerek ve bolca tüketilmiştir. Akşam yemeklerinin olmazsa olmazı, içinizi ısıtacak bir başlangıç yapmak isteyenler bu tarifimiz tam size göre. İşte sütlü patates çorbasının ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

2 adet orta boy patates

1 su bardağı süt

1.5 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

Sosu için

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Nane

YAPILIŞI

Öncelikle patateslerimizi soyalım ve yıkayalım. Zar büyüklüğünde küp küp keselim. Üzerine su ekleyip kaynamaya bırakalım. Derin bir tencereye sıvıyağı ve unu ekleyip kavuralım. Unun kokusu çıkınca üzerine sütü ekleyelim. Diğer tenceredeki haşladığımız patatesleri suyuyla beraber tencereye ekleyelim. Üzerine sıcak suyu ekleyelim. Kaynayınca tuzunu ekleyelim.

orabana.jpg

DUMANI ÜSTÜNDE SICACIK ÇORBA

Sütlü ve yoğurtlu çorbalarda, çorbanın kesilmemesi için çorba kaynadıktan sonra tuzu eklenir. Sos tenceresinde sıvıyağ ve nane kızdırılır, çorbanın üzerine gezdirilir.

AFİYET OLSUN…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN