Paylaşım rekorları kıran tarif! Revani sevmeyenler bile tabak tabak yiyor... Revani tatlısını bir de bu tarifle deneyin

Paylaşım rekorları kıran tarif! Revani sevmeyenler bile tabak tabak yiyor... Revani tatlısını bir de bu tarifle deneyin

Geleneksel Türk mutfağının şerbetli tatlılarından revaniyi büyük küçük hepimiz çok seviyoruz. Bugün sizlere haberimizde sizlere haşhaşlı muhallebi tarifi özenle hazırladık. Bu lezzet patlamasını en kısa zamanda sizin de denemenizi tavsiye ediyoruz...

Davet sofralarınıza veya çay saatlerinize çok yakışacak mükemmel bir tarif ile karşınızdayız. Haşhaşlı muhallebili revani tatlısı ile mutfaktaki ustalığınızı konuşturabilirsiniz. Her çatalda ayrı bir lezzet alacağınız bu lezzet hem ev halkınızdan hem de misafirlerinizden tam not alacak. İşte tüm detaları ile haşhaşlı muhallebili revani tarifi şöyle;

MALZEMELER

Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Muhallebi için;
1 litre süt
1 su bardağından bir parmak eksik nişasta
Yarım su bardağından bir parmak fazla şeker
1 paket vanilya
1 poşet sade krem şanti

Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 çay bardağı mavi haşhaş
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet haşhaşlı muhallebili revani tatlısını yapmaya öncelikle şerbeti hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun bir tencereye suyu ve şekeri alalım, kaynamaya bırakalım. Şerbet kaynadıktan 5 dakika sonra ocağın altı kapatılıp soğumaya bırakılır. Şimdi de haşhaşlı muhallebili revani tatlısının kekini hazırlayalım. Bunun karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurtalar, şeker ve vanilyayı alıp beyaz bir krema görüntüsü alana kadar çırpalım. Daha sonra üzerine yağ ve süt ekleyip çırpalım. Son olarak üzerine un, irmik, haşhaş ve kabartma tozu eklenerek çırpalım. Yağlanmış borcama kek harcını dökelim. Önceden ısıtılmış 170 dereceli alt/üst ayar fırında 40 dakika kadar kontrollü pişirelim.

maxresdefault.jpg

BU LEZZET HİÇ BİTMESİN İSTEYECEKSİNİZ

Sıra geldi haşhaşlı muhallebili revani tatlımızın muhallebisini hazırlamaya. Bunun için uygun bir tencere alalım. İçine süt, nişasta ve şeker karıştırılarak koyulaşana kadar pişirelim. Ocağın altı kapatıp üzerine vanilya ve toz krem şantiyi ekleyerek çırpalım. Fırından çıkan kekin ilk sıcağının çıkmasını bekleyelim. Kekin üzerine soğumuş olan şerbeti dökelim. Şerbeti tamamen emdiğinde üzerine muhallebiyi yayalım. En az birkaç saat mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirilerek servis edelim.
Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN