Pesto soslu makarna tarifi

Pesto soslu makarna tarifi

Pesto soslu makarna, hazırlaması kolay, lezzetiyle ise damaklarda unutulmaz bir tat bırakan bir tarif. Taze malzemelerle yapılan bu sos, makarnaya eşsiz bir aroma ve lezzet katıyor.

Yemek denildiğinde herkesin dilinde şüphesiz ki makarnanın özel bir yeri vardır. Farklı tatlar arayanların vazgeçilmezi olan makarna, çabucak hazırlanabilmesi ve geniş lezzet seçenekleriyle sofraların kurtarıcısı haline gelmiştir. İşte bu yazıda, basit malzemelerle hazırlanan, ama damaklarda unutulmaz bir iz bırakan pesto soslu makarnanın sırlarına bir göz atacağız.

MALZEMELER:

  • Yarım su bardağı taze fesleğen yaprakları
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 50 gram rendelenmiş parmesan peyniri
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 250 gram makarna

YAPILIŞI:

İlk adım olarak, taze fesleğen yapraklarını, rendelenmiş parmesan peyniri, sarımsak, çam fıstığı, bir tutam tuz ve karabiberi bir blender veya rondodan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Bu karışıma yavaşça zeytinyağını ekleyerek homojen bir sos oluşturun.

Daha sonra, tuz eklenmiş kaynar suda makarnayı pişirin. Paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlayıp, istediğiniz yumuşaklıkta bir kıvam elde edene kadar kontrol edin. Ardından, süzgeç yardımıyla suyunu süzün ve bir kenara alın.

Pişirdiğiniz makarnayı, hazırladığınız pesto sosuyla birlikte geniş bir karıştırma kabına alın ve sosun makarnanın her yerine eşit şekilde yayılmasını sağlayın.

Son dokunuş olarak, üzerine isteğe bağlı olarak biraz daha rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN