Portakalın kabuğunu sakın çöpe atmayın! Kıtır portakal kabuğu tatlısıyla ailenize lezzet şov yapın...

Portakalın kabuğunu sakın çöpe atmayın! Kıtır portakal kabuğu tatlısıyla ailenize lezzet şov yapın...

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte pazar ve market tezgahlarını portakallar süslemeye başladı. Peki portakalı yedikten sonra kabuklarını çöpe mi atıyorsunuz? Portakal kabuklarını değerlendirebileceğiniz enfes bir tarifimiz var...

Genellikle çoğu kişi portakalı tükettikten sonra kabuklarını çöpe atar. Ancak bu haberimizdeki tarifi öğrendikten sonra her portakal yemenizden sonra bu tarifimizi yapacaksınız. Portakal kabuğu şekerlemesi tarifimizle hem çay hem de kahve saatlerinizi renklendirebilirsiniz. Çocuklarınızın severek yediği şekerlemeleri hiç bir katkı maddesi olmadan bu tarifimizle gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. İşte enfes portakal kabuğu şekerlemesinin ayrıntıları şöyle;

MALZEMELER

4 tane iri portakalın kabuğu

1 su bardağı portakal suyu

1 tatlı kaşığı tuz

2.5 bardak toz şeker

2.5 bardak su

YAPILIŞI

Enfes kıtır portakal kabuğu şekerlemesi tarifimiz için öncelikle portakal kabuklarımızı uzun uzun çubuk şeklinde kesip bir kaseye koyalım. Üzerini geçecek şekilde su doldurup üzerini bir tabakla kapatalım. (Bu işlem portakal kabuklarının suyun üzerine çıkmaması için) toplamda 8 yada on saat olacak şekilde 2 veya 3 saatte bir kabukların suyunu süzüp yeni su dolduralım. Portakal kabuklarının acılığını almak için bu işlem şart. Bu süre sonunda portakal kabuklarını tencereye alıp, üzerini geçecek şekilde su doldurup, bir tatlı kaşığı tuzla yarım saat haşlayalım. Haşlanan kabukları süzüp, soğuk suyun içine atıp, on dakika bekletelim. Kabukları tekrar tencereye alıp, bu sefer tuzsuz bir şekilde yarım saat haşlayalım ve süzüp tekrar soğuk suyun içinde on dakika bekletelim.

basliksiz-11.jpg

ÇOCUKLARINIZ SÜREKLİ BU LEZZETİ YAPMANIZI İSTEYECEK

Tencereye 2.5 bardak şeker 2.5 bardak su ve bir su bardağı portakal suyunu koyup ocağa alalım. Şekeri karıştırarak eritelim ve kabukları içine atalım. Ara ara karıştırarak hiç suyu kalmayacak şekilde pişirelim. Ocaktan indirmeden beş dakika önce içine yarım limon sıkalım. Suyu kalmayan portakal kabuklarını yağlı kağıt serili tepsiye yayalım ve 20 dakika fırında 180 derecede kurutalım. Fırından çıkardığımız portakal kabuklarını toz şekere bulayıp bir tepsiye alalım. 2 saat buzdolabında bekletelim. Ağzı hava almayan kavanozda en az iki hafta muhafaza edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN