Ramazan Ayının Son Günü için İftara Ne Pişirsem Diye Düşünenlere! İşte 30. Gün İçin İftar Menüsü

Ramazan Ayının Son Günü için İftara Ne Pişirsem Diye Düşünenlere! İşte 30. Gün İçin İftar Menüsü

Ramazan ayının sonuna gelmemiz ile birlikte sizin için özenerek hazırladığımız iftar menülerimizin de sonuna geldik. Son iftara yakışır menü ile Ramazan ayına veda edin. İşte 30. gün için iftar menüsü...

Coşkuyla beklediğimiz Ramazan ayının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Ramazan ayı boyunca sizin için birbirinden farklı ve besleyici menülerimizi size sunduk. Ramazan ayına hüzünle veda ederken son iftara yakışır 30. gün için iftar menüsü şöyle...

ERİŞTELİ KÖFTE ÇORBASI

MALZEMELER

Yarım kilo yoğurt

1 yumurta

1 yemek kaşığı un

1 kuru soğan

2 diş sarımsak

1 su bardağı erişte

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

Pul biber

Sıcak su

Köftesi için:

300 gr dana kıyma

3 yemek kaşığı un

Pul biber

Karabiber

Tuz

YAPILIŞI

Çorbamızı yapmaya öncelikle köftelerimizle başlıyoruz. Köftelerimizi yapmak için yoğurma kabına kıymayı, unu, pul biberi, karabiberi ve tuzu alalım. Güzelce yoğuralım. Yoğurduğumuz kıymadan kabuklu fındıktan küçük parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım. Yuvarladığımız köfteleri yapışmaması için un serptiğimiz bir tepsiye dizelim. Tepsiyi sallayalım. Unla beraber köftelerimiz yuvarlansın.

basliksiz-11.jpg

HER KAŞIKTA ANNE LEZZETİ

Şimdi çorba yapımına geçelim. Çorba tenceresine sıvıyağı koyalım. Yağ ısınınca içine rendenin ince kısmıyla rendelediğimiz soğanı ve sarımsağı koyup kavuralım. Üzerine pul biberi ve sıcak suyu ekleyelim. Çorba kaynayınca içine erişteleri atalım. Erişteler biraz pişince yuvarladığımız köfteleri içine atalım. Köfteler de pişerken çorbamızın terbiyesini hazırlayalım. Bir kasenin içinde yoğurdu, yumurtayı ve unu iyice çırpalım. Çorbanın kesilmemesi için çorbanın suyundan terbiyenin içine biraz koyalım. Ilıyan terbiyeyi yavaş yavaş çorbanın içine karıştırarak ekleyelim. Üzerine en son tuzu ekleyelim. Çorbamızı bir taşım kaynatalım. Çorbanın yoğurdunu koyduktan sonra çorbayı fazla kaynatırsanız çorbanız kesilebilir. Bu konuda dikkatli olmakta fayda var. Sıcak sıcak çorbamızı servis edelim.

LOKANTA EZMESİ

MALZEMELER

4 adet domates

1 adet salatalık

3 adet biber

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yarım çay kaşığı nane

1 çay kaşığı nar eşkisi

Yarım çay kaşığı sumak

Tuz

YAPILIŞI

Domatesi, biberi ,salatalığı yıkayıp 4 e bölelim ve robotto çekelim. Derin bir kaba çekilmiş malzemeyi alalım, üzerine salçayı, pul biberi, kırmızı toz biberi, naneyi, nar ekşisi, sumak ve tuzu ilave edip karıştıralım.

basliksiz-12.jpg

Servis tabağına alıp arzu ettiğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.

İÇ PİLAVLI TAVUK DOLMASI

MALZEMELER

İç pilavı için:

1 adet bütün tavuk

Sosu için:

1 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı salça

Pilavı için:

2 su bardağı pilavlık pirinç

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Bir avuç dolmalık fıstık

Bir avuç kuş üzümü

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

Öncelikle yemeğimizin iç pilavını hazırlıyoruz. Pirinçleri bol suda yıkayalım. Süzgeçte süzülmeye bırakalım. Pilav tenceresine tereyağı ve sıvıyağı alalım. Yağlar eriyince suyu süzülen pirinçler ekleyip kavuralım. Pirinçler tane tane olunca üzerine dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ilave edelim. Malzemeleri 1 tur karıştıralım. Üzerine 2 su bardağı sıcak su, tarçını, tuzu ve karabiberi ekleyelim. Pilavı pişmeye bırakalım. Pişen pilavımızı dinlenmeye alalım.

firinda-tavuk-ve-ic-pilav.jpg

HARİKA BİR TAT

Tüm tavuğumuzu alalım. Küçük bir kasenin içine yoğurdu, sıvıyağı, salçayı alıp karıştıralım. Bu karışımı tavuğun her yerine sürelim. Tavuğun iç kısmına nazikçe iç pilavı koyalım. Daha sonra tavuğu yağlanmış fırın kabına alınarak 185 derece fırında 60 dakika kadar pişirilir. Büyük bir servis tabağına tavuğumuzu alalım servis yapalım.

KAZANDİBİ

MALZEMELER

2,5 litre süt

2 su bardağı şeker

6 yemek kaşığı mısır nişastası

7 yemek kaşığı pirinç unu

2 paket vanilya

Tepsinin Altı İçin;

7 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI

Öncelikle sütümüzden 2 su bardağı soğuk halindeyken ayırarak mısır nişastası ve pirinç unu ilave edilip güzelce çırpalım. Kalan sütümüze şekeri ilave edilip orta ateşte şekerin eridiğini hissedene dek ısıtılır. Yavaş yavaş ayırmış olduğumuz karışım ısınan sütümüze eklenir ve sürekli çırparak, koyu bir kıvam gelinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Göz göz olduğunda vanilyası katılarak, ocaktan alınır.

1200x627-kazandibi-tarifi-masterchef-kazandibi-nasil-yapilir-gerekli-mazlemeler-nelerdir-1598641569878.jpg

BU LEZZET BAŞINIZI DÖNDÜRECEK

Vakit kaybetmeden, Önceden yağlanmış ve şeker serpilmiş tepsiye dökülür. Ocağın büyük gözünde orta ateşte döndürerek altı yakılır, yanları hafif sararmaya başladığında ocaktan alınan kazan dibimiz oda ısısına düşene dek dışarı da, sonrasında buzdolabında 3-4 saat misafir edildikten sonra dilimlenerek servise hazır hale gelir.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN