Sahur için sadece 15 dakikada hazır balon gibi kabaran pişi ile mutfaktaki hünerinizi gösterin! İşte balon pişi tarifi

Sahur için sadece 15 dakikada hazır balon gibi kabaran pişi ile mutfaktaki hünerinizi gösterin! İşte balon pişi tarifi

Sizde ev halkına sahurda ne hazırlayacağım diye düşünenlerden misiniz? Sadece 15 dakikada hazırlayabileceğiniz pratik ve hızlı yapımıyla balon gibi şişen pişi tarifini mutlaka denemelisiniz. Balon gibi şişen pişi tarifini sizde aileniz de çok seveceksiniz. İşte balon gibi şişen pişi tarifi;

Her gece sahurda ne yapsam diye kara kara düşmeyin! Size vereceğimiz balon pişi tarifi ile ev halkından tam not alacaksınız. Peki maya kullanmadan pişi nasıl yapılır? Mayasız pişi nasıl olur da balon gibi şişer? Pişi yapmanın püf noktaları nelerdir? Bütün sorularınızın cevabı haberimizde saklı.

MALZEMELER

1 yumurta

1 çay bardağı ılık su

1 çay bardağı yoğurt

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

3.5 su bardağı un

Kızartmak İçin:

Sıvıyağ

YAPILIŞI

Öncelikle yoğurma kabımıza yumurtayı, ılık suyu, yoğurdu, zeytinyağını ve sirkeyi alalım, karıştıralım. Üzerine tuzu ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştıralım ki malzemeler iyice birbirleri ile özleşsin. Kontrollü bir şekilde azar azar unumuzu ekleyelim. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Yoğurduğumuz hamuru bezelere bölelim. Tezgahın üzerine un serpelim. Bezemizi alıp, merdane yardımıyla hamurumuzu açalım. Açtığımız hamur çok ince olmayacak. Bu çok önemli. Çok ince açarsanız ince ve şişmeyen bir pişi elde edersiniz. Açtığımız hamurları keskin ağzı olan bir su bardağı kullanarak yuvarlak şeklinde keselim. Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.

maxresdefault.jpg

YAĞ ÇEKMEYEN BALON GİBİ ŞİŞEN PİŞİ

Yapışmaz tavaya sıvıyağı koyup, kızgınlaşmasını bekleyelim. Kızgınlaşan yağın içine pişilerimizi koyalım. Pişi pişirirken başından ayrılamayınız. Çünkü hemen kızarıyorlar. Her iki tarafını da pişirelim. Servis tabağına alalım. Yağ çekmeyeceği için gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.....

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN