Sebzeli makarna tarifi

Sebzeli makarna tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan makarna, pratik hazırlanışı ve zengin çeşitliliğiyle sofralarımızın baş tacı. Makarnanın esnek yapısı, ona eşlik eden lezzetli soslarla bir araya geldiğinde adeta bir sanat eserine dönüşüyor. İşte bu lezzet yolculuğunda, sebzeli makarnanın özel bir yere sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Mutfakların en sevilen lezzetlerinden biri olan makarna, hem pratik yapımı hem de çeşitli lezzetlerle buluşabilme özelliği ile sofralarımızın vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Bu kez, sebzelerle zenginleştirilmiş nefis bir sebzeli makarna tarifiyle karşınızdayız.

Makarnanın her damak tadına uyum sağlayabilmesi, onun en büyük özelliklerinden biri. İster vegan bir lezzet arayışında olun, ister sağlıklı beslenme yolunda adımlar atın, sebzeli makarna tam da ihtiyacınız olan tariflerden biri olabilir.

Gelin, bu lezzet yolculuğuna çıkalım! İlk olarak ihtiyacımız olan malzemeleri sıralayalım:

MALZEMELER

  • Bir paket makarna
  • Bir adet orta boy havuç
  • Bir adet kabak
  • Yarım su bardağı bezelye
  • Bir adet kırmızı biber
  • Bir adet sarı biber
  • Bir diş sarımsak
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik (isteğe bağlı)
  • Bir avuç rendelenmiş parmesan peyniri (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

Hazırlık aşamasında sebzelerimizi güzelce yıkayıp doğrayarak başlıyoruz. Tencereye su koyup kaynatırken, başka bir tavada zeytinyağını kızdırıyoruz. Ardından doğradığımız sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sıra geldi sebzeleri eklemeye: Havuç, kabak, biberler ve bezelyeyi sırasıyla tavaya ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.

Bu arada kaynayan suya tuz ekleyip makarnayı ekleyerek pişiriyoruz. Makarnalar aldığı kıvama geldiğinde süzüp, sebzelerin olduğu tencereye ekliyoruz. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kekik ekleyerek güzelce harmanlıyoruz.

Servis tabağına aldığımız sebzeli makarnamızı, üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirerek sıcak sıcak servis ediyoruz.

Sağlıklı, lezzetli ve doyurucu bir sebzeli makarna tarifiyle sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Bu tarif, hem pratik hazırlanışıyla hem de sağlıklı içeriğiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN