Sultanların Ağzına Layık Tarif Sultan Aziz Muhallebisi! Bu Tarifle Davetlerin Sultanı Siz Olacaksınız

Sultanların Ağzına Layık Tarif Sultan Aziz Muhallebisi! Bu Tarifle Davetlerin Sultanı Siz Olacaksınız

Klasikleşmiş muhallebiden sıkılanlar, yeni muhallebi tarifi arayışı içine girenler, mutfağına renk katmak isteyenler sesinizi duyduk. Sultan Aziz muhallebi tarifi tam size göre. Bu muhallebi tarifimizle davet sofralarınız da fark yaratacaksınız....

Osmanlı zamanında, saray mutfağında çokça yapılan muhallebi; lezzeti, bereketi ile kıymeti bilinen bir tatlıdır. Sultan Aziz muhallebisi sunum olarak çok şık ve tat olarak da orijinal bir tarif. Böylesine özel ve güzel lezzeti sizlerde çay veya kahve saatinizde severek ikram edebilir yada misafirlerinize ağır bir yemek menüsü hazırladıysanız kesinlikle bu tatlıyı yapmanızı öneririz. Hindistan cevizi ve kuru üzüm ile zenginleştirilmiş bir muhallebi olan Sultan Aziz Muhallebisi tarifiyle davet sofralarınızın sultanı siz olacaksınız. Kaşık kaşık yemeye doyamayacağınız bu tarifi sizler için derledik.

MALZEMELER

7 su bardağı süt

2 su bardağı toz şeker

4.5 Türk kahvesi fincanı pirinç unu

Yarım Türk kahvesi fincanı nişasta

1 su bardağı su

Bir fiske tuz

Yarım Türk kahvesi fincanı Hindistan cevizi

1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

Yarım çay bardağı toz badem

1 portakalın rendelenmiş kabuğu

YAPILIŞI

Öncelikle üzümleri yıkayın ve süzerek kenara alın. Derin bir tencereye süt, tuz, rendelenmiş portakal kabuğu ve şekeri koyun. Şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Bu arada bir kasede nişasta ile pirinç ununu karıştırın. Sonra bu karışıma suyu azar azar karıştırarak ilave edin. Bu işlemle pirinç ununu ve nişastayı suyla çözdürmüş oluyoruz. Şekerli süte, nişastalı ve pirinç unlu karışımı yine azar azar karıştırarak ilave edin. Süt boza kıvamına gelen kadar aralıksız karıştırmaya devam edin.

yapimi.jpg

MİS KOKULU MUHALLEBİYE HAYRAN KALACAKSINIZ

Muhallebi koyulaşmaya başlayınca, dövülmüş badem ile Hindistan cevizi ve suyu süzülmüş üzümü içine katın. Muhallebiyi iyice karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan indirin. Muhallebiyi kaselere boşaltın ve soğuması için bir kenarda bekletin. Ardından dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN